Diferenta dintre Botox si acid hialuronic

diferenta dintre botox si acid hialuronic

Odată cu trecerea timpului, semnele îmbătrânirii încep să devină din ce în ce mai vizibile pe chipul nostru. Fie că este vorba despre riduri fine, linii de expresie sau pierderea volumului facial, multe persoane apelează la tratamente estetice pentru a-și păstra sau îmbunătăți aspectul.  Acidul hialuronic și toxina botulinică sunt două dintre cele mai populare opțiuni disponibile, dar care este diferenta dintre Botox si acid hialuronic?

Acid hialuronic injectabil

Ce este acidul hialuronic?

Acidul hialuronic este o polizaharidă care se găsește în piele, dar care, o dată cu înaintarea în vârstă, nu mai este produsă în cantitate suficientă de către organism. Începând cu vârsta de 30 de ani corpul produce mai puțin acid hialuronic decât consumă, iar ca și consecință pielea își pierde din elasticitate și apar ridurile.

Având proprietatea de a reține apa (un gram de acid hialuronic putând reține până la 1 litru de apă), acidul hialuronic injectat este produsul minune folosit în clinicile estetice, deoarece înjectarea acestuia în anumite zone, ajută la hidratare, umplere și implicit, la volumizare.

Acidul hialuronic poate fi injectat într-o serie de proceduri estetice, cum ar fi:

Acidul hialuronic hidratează și menține elasticitatea pielii și previne uscarea acesteia. Pe lângă forma sa injectabilă, acesta poate fi folosit și în creme sau seruri. 

Atât cremele și serurile, cât și acidul hialuronic injectat au același scop, și anume, reducerea efectelor provocate de înaintarea în vârstă, doar ca folosit în creme, acidul hialuronic este in cantitate extrem de mica, iar rolul pe care il are este mai mult de hidratare, decât de umplere.

Toxina botulinică (Botox)

Toxina botulinică, cunoscută și sub denumirea de Botox, este produsă de o bacterie numită Clostridium botulinum.

Atunci când se injectează în piele, aceasta relaxează mușchii faciali ceea ce duce, implicit la întinderea pielii, respectiv la reducerea ridurilor.

În general, Botoxul este folosit pentru reducerea ridurilor din jurul ochilor, a celor de pe frunte și dintre sprâncene, dar, în unele clinici se mai folosește și pentru reducerea ridurilor din zona gâtului sau a buzelor ( acele riduri asa numite ridurile fumătorilor).

De asemenea, toxina botulinică este foarte des folosită în combaterea transpirației excesive (hiperhidroza).

diferenta dintre botox si acid hialuronic

Diferenta dintre Botox si acid hialuronic

Există mai multe diferențe între aceste 2 produse, produse care se folosesc în clinicile estetice pentru a reda frumusețea pacienților, dar cele mai importante sunt acestea:

  • Acidul hialuronic are rol de umplere, pe când  toxina botulinică inhibă transmiterea impusului nervos la la nerv la mușchi, astfel încât zona injectată este relaxată.
  • Botox-ul se folosește preponderent în partea superioară a feței, pentru a bloca musculatura facială, acidul hialuronic putându-se folosi și in zona tâmplelor, dar și în zona inferioară a feței, redând volumul zonelor tratate

Dacă vorbim și de durată, acidul hialuronic poate dura în corp până la 1-2 ani, dar toxina botulinică maxim 6 luni.

Ambele sunt tratamente injectabile care se folosesc în medicina estetică. Ambele au scopul de a îmbunătăți aspectul pielii, ajutând pacientul să arate mai bine și implicit să se simtă mai bine.

În funcție de ceea ce doriță să îmbunătățiți, veți știi de acum înainte la ce fel de procedură să apelați.

Pentru o consultație și pentru a beneficia de cele mai bune servicii estetice in Timisoara, va invităm în clinica noastră! Ne puteti contacta si telefonic si pe site.

Pentru orice alte solicitari, foloseste cu incredere informatiile de pe pagina de contact pentru a programa o vizita la clinica.

1 thoughts on “Diferenta dintre Botox si acid hialuronic

  1. Pingback: Botox in buze si alte mituri despre Botox - Olariu Clinics | Chirurgie Plastica & Estetica in Timisoara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *