Lipoliza injectabila

Ce este procedura de lipoliza injectabila?

Lipoliza injectabila reprezinta o procedura minim-invaziva utilizata pentru reducerea grasimii localizate in anumite zone ale corpului. Aceasta procedura implica injectarea unor substante speciale in straturile de grasime, cu scopul de a dizolva si elimina, treptat, celulele adipoase.

Aceasta este o alternativa non-chirurgicala la liposuctie si ofera rezultate notabile in reducerea circumferintei si a volumului in zonele problematice.

Ce se poate trata cu lipoliza injectabila?

Lipoliza injectabila poate fi utilizata pentru a trata diverse zone ale corpului care prezinta grasime localizata, cum ar fi

 • barbia dubla (lipoliza gusa),
 • bratele,
 • abdomenul,
 • flancurile,
 • coapsele,
 • zona lombara
 • precum și din alte zone ale corpului.

Aceasta procedura este ideala pentru persoanele care doresc sa-si contureze silueta si sa reduca depozitele de grasime nedorite, care nu pot fi eliminate prin dieta sau exercitii fizice si nu doresc sa apeleze la proceduri chirurgicale pentru eliminarea grasimii.

Programeaza o consultatie
lipoliza

Topirea grasimii prin lipoliza

Olariu Clinics Timisoara

Avantaje lipoliza

 •  este o procedura minim invazivă: spre deosebire de lipoaspiratie, lipoliza injectabila nu necesita incizii sau anestezie generala.
 • se obtin rezultate naturale
 • se pot trata zone mici: lipoliza injectabila este ideala pentru tratarea zonelor mici si delicate, cum ar fi barbia, bratele, coapsele
 • recuperarea estre rapida
 • poate reduce celulita
 • procedura este sigura cu un risc redus de efecte secundare.
 • rezultatele sunt durabile

PB Serum – pentru topirea grasimii

PB Serum este un produs inovator utilizat in procedurile de topire a grasimii prin injectare. Acest ser conține o combinatie de ingrediente active, inclusiv fosfatidilcolină și deoxicolat, care actionează sinergic pentru a dizolva si elimina depozitele de grasime nedorite.

Prin injectarea PB Serum direct in straturile de grasime, substantele active lucreaza pentru a “sparge” celulele adipoase si a facilita eliminarea lor de catre organism.

Prin lipoliza se pot trata:

 • depozitele adipoase din zona gusei (barbie dubla), abdomen, flancuri si zona lombara, genunchi, fese, brate, coapse)
 • celulita ( lipoliza este un tratament extrem de eficient in tratarea celulitei)
 • laxitatea pielii

Rezultate obtinute cu lipoliza injectabila

Rezultatele lipolizei injectabile pot varia in functie de fiecare persoana si de zona tratata. In general, se observa o reducere a circumferintei si o remodelare a zonei in cateva saptamani dupa efectuarea procedurii.

Pacientii pot observa o scadere semnificativa a depozitelor de grasime nedorite si o conturare a zonei tratate.

Longevitatea rezultatelor lipolizei este strans legata de modul de viata adoptat dupa procedura, incluzand alimentatia si activitatea fizica. Desi eliminarea grasimii prin lipoliza este permanenta, depozitele de grasime se pot reface daca nu se urmeaza recomandările medicale.

Numarul de sedinte necesare variaza în functie de severitatea cazului, fiind necesare intre 1 si 5 sedinte.

Cum se realizeaza tratament de lipoliza?

Procedura consta in injectarea substantelor in stratul de grasime, cu ajutorul unor ace fine. Aceste substante vor determina descompunerea celulelor grase, care vor fi ulterior eliminate de organism.

 • se va dezinfecta zona ce urmeaza a fi supusa tratamentului de lipoliza
 • se aplica o crema anestezica locala, care se lasa sa actioneze timp de 15-20 de minute
 • dupa ce anestezia si-a facut efectul, se marcheaza zonele si punctele care urmeaza a fi injectate
 • se injecteaza solutia adipolitica in stratul adipos, care este apoi distribuita uniform prin masaj
lipoliza injectabila

Lipoliza injectabila

Indicatii post lipoliza

Dupa procedura de lipoliza, este esential sa evitati expunerea la temperaturi extreme, fie ca este vorba de caldura sau frig, pentru o perioada de 5-7 zile. Aplicarea ghetii sau a compreselor reci, precum si expunerea la caldura intensa, nu sunt recomandate, deoarece variatiile de temperatura pot diminua eficienta tratamentului prin distrugerea enzimelor injectate.

In plus, dupa tratament, anumite activitati precum baile fierbinti, efortul fizic intens si sauna sunt de evitat. Aceste activitati pot interfera cu procesul de vindecare si pot reduce eficacitatea tratamentului.

In schimb, se recomanda masarea blanda a zonelor tratate pentru cateva zile dupa procedura. Acest lucru poate ajuta la distribuirea uniforma a solutiei injectate si la stimularea circulatiei sanguine in zona tratata, ceea ce poate ajuta la accelerarea procesului de vindecare si la maximizarea rezultatelor tratamentului.

Intrebari frecvente

Cand se vad rezultatele?

De obicei sunt necesare cateva saptamani dupa tratament pentru a se vedea primele rezultate. In functie de zona, cantitatea de grasime ce se doreste a se elimina, de particularitatile fiecarui pacient in parte, sunt necesare mai mult de o singura sedinta, pentru a se obtine rezultatele dorite.

Ce efecte secundare pot aparea?

Procedura este in general lipsita de complicatii! Cu toate acestea, pot surveni unele reactii adverse minore, cum ar fi inrosirea pielii, durere, umflaturi sau vanatai in zona unde a fost injectata solutia. Acestea sunt de obicei temporare si se diminueaza complet in 3-5 zile.

La ce interval de timp se face a doua sedinta de lipoliza?

Pentru rezultate optime se recomanda repetarea tratamentului cu produse lipolitice la 3-4 saptamani distanta. In urma consultatie initiale medicul dermatolog va stabili, in functie de problema tratata si severitatea ei, intreg protocolul de tratament.

Contraindicatii lipoliza injectabila

Principalele situatii in care procedura nu este recomandata includ:

 • afectiuni autoimune,
 • tratament cu anticoagulante,
 • prezenta leziunilor active sau a infectiilor in zonele care urmeaza a fi tratate,
 • daca ati primit un vaccin in ultimele 15 zile.
Cand se poate face lipoliza?

Lipoliza poate fi efectuata in orice moment, atata timp cat pacientul este in stare buna de sanatate si nu are contraindicatii pentru procedura. Cu toate acestea, exista cateva consideratii de care pacientii ar trebui sa tina cont inainte de a programa o sesiune de lipoliza.

 • In primul rand, lipoliza nu este un substitut pentru pierderea in greutate prin dieta și exercitii fizice. Este cel mai bine utilizata pentru a trata depozitele de grasime care sunt rezistente la aceste metode traditionale de pierdere in greutate. Prin urmare, este ideal ca pacientii sa fie aproape de greutatea lor ideala inainte de a incepe tratamentul cu lipoliza.
 • In al doilea rand, pacientii ar trebui sa fie in stare buna de sanatate si sa nu aiba afectiuni medicale care ar putea face procedura nesigura.
 • In al treilea rand, pacientii ar trebui sa aiba asteptari realiste cu privire la rezultatele pe care le pot obtine de la lipoliza.
Cat costa o sedinta?

Gasiti aici tarifele pentru lipoliza injectabila si va puteti face aici o programare pentru o consultatie de dermatologie, pentru a afla daca acest tratament va poate ajuta si pentru a configura planul de tratament.

Important: rezultatele pot varia de la o persoana la alta, in functie de sex, varsta, particularitatile tenului, greutate, specificatii anatomo-fiziologice.