Abdominoplastia

Abdominoplastia este interventia chirurgicala care are ca scop indepartarea excesului de piele si grasime de la nivelul abdomenului inferior. Aceasta interventie se adreseaza persoanelor care au, la nivelul abdomenului inferior, un exces de piele si grasime care nu se poate indeparta prin regim si exercitii fizice.

Programeaza o consultatie
abdomninoplastia

Abdominoplastia – tummy tuck

la Olariu Clinics Timisoara

Candidatii potriviti pentru abdominoplastie

De obicei femeile care au nascut recent sau persoanele care au pierdut mai multe kilograme intr-o perioada scurta de timp sunt cei care apeleaza la o astfel de interventie chirurgicala.

Persoanele obeze  care au slabit in urma unor interventii chirurgicale sau printr-o dieta pot apela cu incredere la abdominoplastie, deoarece prin aceasta interventie se va elimina excesul de piele atat de deranjant si din punct de vedere estetic.

Beneficiile abdominoplastiei

 • defineste zona taliei si imbunatateste postura;
 • contureaza obdomenul si talia asa cum nicio dieta sau niciun program de exercitii fizice nu a reusit;
 • reda corpului proportiile ideale;
 • elimina vergeturile de pe abdomen;
 • ofera un aspect intinerit al pielii.

Abdominoplastia nu este o interventie prin care pacientul poate slabi, ci o interventie de remodelare corporala foarte complexa, potrivita pentru persoanele care au slabit, fie in urma dietelor, fie in urma interventiei chirurgicale.

Abdominoplastia – riscuri

Abdominoplastia este o interventie chirurgicala destul de ampla. Pe langa riscurile ce pot aparea la orice interventie chirurgicala (sangerare, hematoame, seroame) sunt si cateva specifice acestei operatii, iar acestea vor fi discutate cu pacientul in cadrul unei consultatii preoperatorii.

Indicatii preoperatorii

 • nu mancati si nu beti nimic in seara dinaintea interventiei chirurgicale;
 • este interzisa administrarea aspirinei si a ibuprofenului sau a medicamentelor ce le contin, cu cel putin 2 saptamani inaintea interventiei;
 • de regula, operatia trebuie facuta in afara perioadei menstruale.
 • daca sunteti fumator, planificati-va sa va lasati cu 1-2 saptamani inaintea operatiei si sa nu va apucati 2 saptamani dupa operatie (vindecarea mai lenta si cu cicatrici mai late apare de obicei la persoanele fumatoare);
 • evitati alcoolul timp de doua saptamani, inainte si dupa operatie;
 • evitati expunerile la soare inaintea interventiei chirurgicale;
 • nu tineti cure drastice de slabire dupa operatie deoarece se poate intarzia vindecarea;

Este estential ca medicul chirurg sa cunoasca istoricul dumneavoastra medical, sa fie informat despre medicatia si tratamentele urmate (chiar si cele naturiste), despre problemele dumneavoastra medicale (tensiune, probleme vasculare, infarct, diabet, probleme pulmonare, epilepsie, probleme neurologice, probleme cu sangerarea, alergii la diverse medicamente) si sa fie instiintat daca prezentati semne de raceala sau gripa. 

Aveti alte intrebari?

Contactati-ne