Abdominoplastia

Abdominoplastia este interventia chirurgicala care are ca scop indepartarea excesului de piele si grasime de la nivelul abdomenului inferior. Aceasta interventie se adreseaza persoanelor care au, la nivelul abdomenului inferior, un exces de piele si grasime care nu se poate indeparta prin regim si exercitii fizice.

Programeaza o consultatie
abdomninoplastia

Abdominoplastia – tummy tuck

la Olariu Clinics Timisoara

Candidatii potriviti pentru abdominoplastie

De obicei femeile care au nascut sau persoanele care au pierdut mai multe kilograme intr-o perioada scurta de timp sunt cei care apeleaza la o astfel de interventie chirurgicala.

Persoanele obeze, care au slabit in urma unor interventii chirurgicale, sau printr-o dieta pot apela cu incredere la abdominoplastie. Prin aceasta interventie se va elimina excesul de piele atat de deranjant si din punct de vedere estetic. In plus se elimina si tesutul adipos de la nivelul abdomenului.

Beneficiile abdominoplastiei

  • defineste zona taliei si imbunatateste postura;
  • contureaza abdomenul si talia asa cum nicio dieta sau niciun program de exercitii fizice nu au reusit;
  • reda corpului proportiile ideale;
  • elimina vergeturile de pe abdomen;
  • ofera un aspect intinerit al pielii.

Abdominoplastia nu este o interventie prin care pacientul poate slabi, ci o interventie de remodelare corporala foarte complexa, potrivita pentru persoanele care au slabit, fie in urma dietelor, fie in urma interventiei chirurgicale.

Abdominoplastia – riscuri

Abdominoplastia este o interventie chirurgicala ampla. Pe langa riscurile ce pot aparea la orice interventie chirurgicala (sangerare, hematoame, seroame) sunt si cateva specifice acestei operatii, iar acestea vor fi discutate cu pacientul in cadrul unei consultatii preoperatorii.

Indicatii preoperatorii abdominoplastie

  • nu mancati si nu beti nimic in seara dinaintea interventiei chirurgicale;
  • este interzisa administrarea aspirinei si a ibuprofenului sau a medicamentelor ce le contin, cu cel putin 2 saptamani inaintea interventiei;
  • de regula, operatia trebuie facuta in afara perioadei menstruale.
  • daca sunteti fumator, planificati-va sa va lasati cu 1-2 saptamani inaintea operatiei si sa nu va apucati 2 saptamani dupa operatie (vindecarea mai lenta si cu cicatrici mai late apare de obicei la persoanele fumatoare);
  • evitati alcoolul timp de doua saptamani, inainte si dupa operatie;
  • evitati expunerile la soare inaintea interventiei chirurgicale;
  • nu tineti cure drastice de slabire dupa operatie deoarece se poate intarzia vindecarea;

Este estential ca medicul chirurg sa cunoasca istoricul dumneavoastra medical, sa fie informat despre medicatia si tratamentele urmate (chiar si cele naturiste), despre problemele dumneavoastra medicale (tensiune, probleme vasculare, infarct, diabet, probleme pulmonare, epilepsie, probleme neurologice, probleme cu sangerarea, alergii la diverse medicamente) si sa fie instiintat daca prezentati semne de raceala sau gripa. 

Aveti alte intrebari?

Contactati-ne

No block ID is set

Care este diferenta dintre abdominoplastia si liposuctia abdominala?

Abdominoplastia si liposuctia abdominala sunt doua proceduri estetice populare care se adreseaza imbunatatirii aspectului zonei abdominale, dar fiecare are scopuri si rezultate diferite.

Prima, abdominoplastia, cunoscuta si sub numele de “tummy tuck”, este o procedura chirurgicală majora care vizeaza indepartarea excesului de piele si grasime din zona abdomenului. Lipoaspiratia abdominala se adreseaza doar eliminarii excesului de tesut adipos din aceasta zona. Daca vorbim despre lipoaspiratie cu laser, atunci, caldura generata de laser va stimula productia de colagen, ce va duce duce la o imbunatatire a fermitatii si elasticitatii pielii in zona tratata.

Indicatii post abdominoplastie

Imediat dupa operatie:

  • Purtarea unui corset compresiv pentru a reduce umflarea si a sustine abdomenul, repaus la pat cu capul si trunchiul usor ridicate, consum de lichide si alimente usoare, evitarea efortului fizic intens.

Pe parcursul primelor saptamani:

  • limitarea activitatilor zilnice, evitarea ridicarii greutatilor, dormirea pe spate cu o perna sub genunchi, controale regulate la medic.

Pe termen lung:

  • mentinerea unei greutati corporale stabile, practicarea exercitiilor fizice moderate

Este important sa urmati cu atentie instructiunile medicului pentru a va recupera rapid si complet.