Ridicarea sanilor

Sanii rotunzi, fermi, frumosi sunt considerati simbol al feminitatii si al senzualitatii. Inaintarea in varsta, sarcina, alaptarea, fluctuatiile de greutate, gravitatia pot afecta fermitatea si forma acestora. Multe femei se confrunta cu pierderea elasticitatii pielii precum si cu lasarea sanilor si aceste lucruri au impact negativ asupra stimei de sine, motiv pentru care apeleaza la chirugia estetica.

Mastopexia este procedura chirurgicala folosita pentru conturarea si ridicarea sanilor cazuti, restabilind fermitatea sanilor si corectand pozitia lor, fara a fi necesara o marire sau o reducere de dimensiune.

Programeaza o consultatie
Ridicarea sanilor

Procedura de ridicarea a sanilor la Olariu Clinics Timisoara

Ce paciente pot beneficia de mastopexie?

Liftingul sanilor se adreseaza femeilor care doresc sa-si corecteze forma sanilor. Aceasta procedura vine in ajutorul lor redandu-le aspectul fizic dorit, totodata obtinandu-se si o crestere a increderii in sine.

Cele mai bune rezultate se intalnesc la femeile cu sanii mici si cazuti, dar se pot ridica si sanii mari si foarte mari. De mentionat ca, din cauza greutatii lor, sanii pot ptoza din nou.

Riscurile operatiei

Liftingul sanilor nu este o operatie simpla, iar riscurile trebuie discutate amanuntit cu chirurgul  si medicul anestezist inainte de  interventie. 

Pot aparea complicatii in timpul si dupa interventie printre care enumeram:

 • hematomul;
 • seromul;
 • infectia;
 • dehiscenta (desfacerea suturii);
 • cicatricile hipertrofe si cheloide;
 • hiposensibilitate si hipersensibilitate;
 • necroza de tesuturi.

Pre si postoperator

Inaintea interventiei veti beneficia de o consiliere preoperatorie din partea medicului chirurg profesionist. Este important sa discutati cu chirurgul despre asteptarile dumneavoastra, deoarece fiecare persoana are o viziune diferita in ceea ce privește forma, asimetria si marimea sanilor. 

In plus este necesar sa discutati unde va fi pozitionat complexul areolo-mamelonar si sa intelegeti ce cicatrici vor aparea in urma interventiei chirurgicale.

Este estential ca medicul chirurg sa cunoasca istoricul dumneavoastra medical, sa fie informat despre medicatia si tratamentele urmate (chiar si cele naturiste), despre problemele dumneavoastra medicale (tensiune, probleme vasculare, infarct, diabet, probleme pulmonare, epilepsie, probleme neurologice, probleme cu sangerarea, alergii la diverse medicamente) si sa fie instiintat daca prezentati semne de raceala sau gripa. 

Este important de constientizat ca aceasta procedura nu este potrivita pentru dumneavoastra daca doriti sa ramaneti insarcinata sau sa alaptati in urmatoare perioada. Sarcina si alaptarea sunt recomandate dupa 1 an de la interventie.

Ai alte intrebari?

Contacteaza-ne

Indicatii preoperatorii:

 • realizarea unui set de analize recomandate de catre medic si verificarea starii de sanatate;
 • realizarea unei mamografii sau ecografii mamare;
 • nu mancati si nu beti nimic dupa miezul noptii inaintea operatiei;
 • este interzisa administrarea aspirinei si a ibuprofenului sau a medicamentelor ce le contin, cu cel putin 2 saptamani inaintea interventiei;
 • daca sunteti fumator, planificati-va sa va lasati cu 1-2 saptamani inaintea operatiei si sa nu va apucati 2 saptamani dupa operatie (vindecarea mai lenta si cu cicatrici mai late apare de obicei la persoanele fumatoare);
 • evitati alcoolul timp de doua saptamani, inainte si dupa operatie;
 • evitati expunerile la soare inaintea interventiei chirurgicale;
 • nu tineti cure drastice de slabire dupa operatie deoarece se poate intarzia vindecarea;
 • de regula, operatia trebuie facuta in afara perioadei menstruale.

Interventia chirurgicala

Mastopexia se face sub anestezie generala si dureaza intre 2 si 3 ore, in functie de complexitatea cazului. Prin aceasta interventie se excizeaza surplusul de tegument, complexul areolo-mamelonar fiind mutat mai sus, dupa un desen prestabilit.

Postoperator pacienta va ramane sub supraveghere medicala pentru 1-2 zile, perioada in care i se administreaza tratament medicamentos. 

Dupa scoaterea firelor este obligatoriu ca pacienta sa poarte un sutien chirurgical timp de 3-6 luni de zile.

Nu sunt recomandate in aceasta perioada exercitiile fizice, iar expunerea la soare este interzisa in primul an pentru a se evita pigmentarea cicatricilor.

In privinta cicatricilor, pana la 6 luni acestea se inrosesc, iar dupa 9 luni-1an se aplatizeaza si se deschid la culoare. Cicatricile sunt permanente, insa ele pot fi mascate de sutien sau de costumul de baie.

Liftingul sanilor poate fi solutia pentru dumneavoastra daca aveti asteptari realiste si sunteti dispusa sa suportati consecintele unei cicatrici permanente.

blefaroplastia

Inteventia chirurgicala de ridicare a sanilor