Lifting facial

Trecerea anilor isi pune amprenta asupra fiecarei parti ale corpului nostru, iar fata si pielea gatului sunt primele care prezinta urme ale inaintarii in varsta. Lasarea obrajilor, caderea pielii pleoapelor, cearcanele, pliurile la nivelul gatului sunt doar cateva dintre semnele imbatranirii. Acestea, impreuna cu efectele nocive ale soarelui, fumatului, stresului, pot produce un aspect fizic nedorit.

Ptoza fetei poate fi corectata cu ajutorul liftingului facial. Acesta poate oferi persoanei ce beneficiaza de o astfel de interventie chirurgicala un efect de intinerire si revigorare al fetei, poate oferi un chip cu cativa ani mai tanar.

Programeaza o consultatie
Lifting facial

Procedura de lifting facial la Olariu Clinics Timisoara

Ce pacienti pot beneficia de lifting facial?

De regula aceasta interventie chirurgicala este recomandata persoanelor cu varsta de peste 40 de ani. Trebuie tinut cont ca liftingul intinereste si nu infrumuseteaza, operatia corectand efectele imbatranirii, neoprind procesul de imbatranire. Daca si pielea pleoapelor este cazuta ( exista o ptoza mare a pleoapelor), in cadrul aceleiasi interventii chirurgicale se poate apela si la blefaroplastie. Discutati cu medicul dvs despre acest aspect.

Ca orice alta procedura, aceasta interventie chirurgicala prezinta riscuri. Este important de stiut faptul ca pacientul este informat de catre medicul chirurg estetician despre riscurile operatiei in cadrul unei consilieri preoperatorii.

Preoperator

Preoperator veti avea parte de o consiliere din partea medicului chirurg profesionist.

Este important ca acesta sa fie informat de istoricul dumneavoastra medical, sa il informati daca aveti probleme medicale (tensiune, probleme vasculare, probleme cardiace, diabet, alergii la anumite medicamente, probleme pulmonare, epilepsie, probleme cu sangerarea, probleme neurologice), daca purtati proteze dentare sau lentile de contact. De asemenea orice semne de gipa sau raceala trebuie mentionate medicului dumneavoastra chirug.

Ai alte intrebari?

Contacteaza-ne

Indicatii preoperatorii

  • nu mancati si nu beti nimic dupa miezul noptii inaintea operatiei;
  • este interzisa administrarea aspirinei si a ibuprofenului sau a medicamentelor ce le contin, cu cel putin 2 saptamani inaintea interventiei;
  • daca sunteti fumator, planificati-va sa va lasati cu 1-2 saptamani inaintea operatiei si sa nu va apucati 2 saptamani dupa operatie;
  • evitati expunerile la soare inaintea interventiei chirurgicale;
  • nu tineti cure drastice de slabire dupa operatie deoarece se poate intarzia recuperarea fizica postoperatorie;
  • operatia trebuie facuta in afara perioadei menstruale.

Interventia chirurgicala

Operatia de lifting facial presupune anestezie generala, iar interventia poate dura 3-5 ore.

Prin operatie se urmareste intinderea pielii fetei si gatului, iar acest lucru se realizeaza prin repozitionarea muschilor fetei.

In acelasi timp se pot opera si pleoapele superioare si inferioare. Dupa operatie, pentru a se evita formarea de hematoame, se poate lasa un mic tub de dren la nivelul fetei, iar intreaga fata va fi acoperita cu un pansament circular compresiv.

Postoperator

Dupa operatia de lifting facial este necesara o spitalizare de cateva zile, pentru a putea fi sub supravegherea personalului medical, urmand ca pana la scoaterea firelor pacientul sa urmeze indicatiile si tratamentul recomandat de catre medic. Dupa 14 zile pacientul isi poate relua activitatea obisnuita de zi cu zi. 

In privinta cicatricilor, acestea raman usor vizibile in primele 3 luni de la operatie, iar dupa 6 luni acestea incep sa se estompeze. Practic dupa 9

blefaroplastia

Inteventia chirurgicala de lifting facial