Botox in buze si alte mituri despre Botox

botox in buze?

Desi in ultimul timp Botox-ul a devenit foarte cunoscut, extrem de mediatizat, totusi multe persoane inca afirma lucruri gresite despre aceasta substanta si inca se gasesc foarte multe informatii eronate pe internet.

In acest articol, vom explora ce este cu adevarat Botoxul, utilizarile sale in medicina estetica si alte ramuri medicale, rezultatele pe care le poate oferi si vom demonta cateva dintre miturile existente despre toxina botulinica, mituri care ii face pe multi pacienti sa incurce procedurile si chiar rezultatele obtinute cu acest produs.

Ce este Botox-ul?

Botoxul, sau toxina botulinica de tip A, este o substanta produsa de bacteria Clostridium botulinum.  Acesta este folosit in estetica medicala pentru a relaxa temporar muschii, prin blocarea semnalelor nervoase care determina contractarea acestora.

Utilizarea Botox-ului in aria medicala

In cantitati controlate si diluate, aceasta neurotoxina este folosita foarte des pentru a ajuta pacientii sa “scape”  de ridurile din partea superioara a fetei ( ridurile dintre sprancene, ridurile de pe frunte, ridurile din coltul ochilor ), si, uneori, pentru a relaxa musculatura din partea inferioara a fetei.

In medicina toxina botulinica mai este folosita pentru amenliorarea unor afectiuni care implica hiperactivitate musculara, cum ar fi spasmele musculare, migrenele cronice, hiperhidroza (transpiratia excesivă) si anumite tulburari ale vezicii urinare.

Rezultatele obtinute cu botox

Tratamentul cu Botox nu da rezultate imediate, asa cum face, spre exemplu, acidul hialuronic, care umple, ofera volum in zona unde este injectat. Cand se face tratamentul pentru riduri, spre exemplu, rezultatele incep sa se observe dupa  2-3 zile, uneori chiar si 7 zile de la injectare si pot dura intre 3 si 6 luni. Daca la acid hialuronic, spre exemplu, se poate apela la procedura de dizolvare a acestuia, daca rezultatele nu sunt conform asteptarilor sau acidul hialuronic migreaza in zone adiacente, pentru a contracara efectele toxinei botulinice nu exista o substanta ce poate fi folosita. Efectele sau eventualele complicatii aparute dupa injectare dureaza atata timp cat toxina este prezenta in corp ( intre 3 si 6 luni de zile ). Descoperiti aici si ce  efecte secundare pot aparea dupa injectarea cu botox.

Dupa ce efectul toxine botulinice trece, activitatea musculara revine la normal.  Atunci se poate reface tratamentul cu toxina botulinica pentru a relaxa iar activitatea musculara, obtinuandu-se o fata fara prea multe riduri de expresie. Este important de inteles ca nu este recomandata aceasta procedura inainte de 4-6 luni de zile de la ultima injectare.

botox in buze

Mituri despre Botox

Acum, sa abordam si sa clarificam unele dintre cele mai raspandite mituri despre Botox:

  • “Botoxul iti va ingheta fata.”
    • Realitatea este ca, atunci cand este administrat corect de un medic estetician calificat, Botoxul relaxeaza muschii specifici, pastrand, in acelasi timp, un efect natural. Nu veti arata ca si cand nu mai aveti expresivitate. Veti putea zambi in continuare si veti arata perfect normal. Doar ridurile se vor mai “estompa”.
  • “Botoxul este doar pentru femei.”
    • Si barbatii recurg la tratamentul cu Botox pentru a atenua ridurile si a-si imbunatati aspectul facial.
  • “Odata ce incepi, nu te poti opri.”
    • Utilizarea Botoxului nu este  o dependenta; pacientii care aleg sa continue tratamentul  cu aceasta substanta o fac deoarece au observat rezultatele si se simt mai bine fara riduri.
  • “Botoxul este periculos si toxic.”
    • In dozele utilizate in estetica medicala, Botoxul este sigur si are un profil de siguranta bine stabilit. Problemele apar doar in cazuri extreme, unde dozele mari sunt injectate in mod inadecvat, sau atunci cand tratamentul este facut de o persoana care nu este calificata. Apelati intotdeauna la un medic estetician cu experienta pentru a minimiza aparitia efectelor secundare. si, da, ascultati intotdeauna de sfatul medicului si de recomandarile pe care le veti primi dupa injectare.
  • “Botoxul este doar pentru riduri.”
    • Pe langa restomparea ridurilor, Botoxul are numeroase aplicatii medicale, cum ar fi ameliorarea durerilor cronice de cap, tratamentul spasmelor musculare si controlul transpiratiei excesive.

Botox in buze: O confuzie comuna

Auzim deseori, de la prieteni sau cunostinte, despre expresia “botox in buze”. Atunci cand cineva te intreaba daca ti-ai pus botox in buze, cu siguranta acestia se refera la “Ti-ai marit buzele cu acid hialuronic?” Confuzia exista, motiv pentru care am scris acest articol pentru a demonta si mitul botox in buze.

Botoxul nu mareste buzele. Botoxul este folosit pentru relaxarea musculaturii din treimea superioara a fetei si foarte rar pentru ridurile din zona buzelor ( smokers lines ), din zona inferioara. In clinica noastra pentru combaterea transpiratiei excesive (hiperhidrozei) folosim toxina botulinica ca si tratament.

Asadar Botoxul poate fi folosit in jurul gurii pentru a atenua ridurile, dar marirea buzelor se realizeaza, de obicei, cu produse pe baza de acid hialuronic, o substanta complet diferita. Acidul hialuronic adauga volum si contur, in timp ce Botoxul relaxeaza muschii si, implicit, reduce ridurile. Descoperiti aici diferentele dintre botox si acid hialuronic.

In concluzie Botoxul ramane o optiune populara si eficienta pentru cei care cauta solutii minim invazive pentru a arata mai bine si a se simti mai bine, implicit. Intelegea corecta a ceea ce poate si ce nu poate face Botoxul, precum si demontarea miturilor care il inconjoara, poate ajuta pacientii sa ia decizii informate despre tratamentele lor estetice si sa se bucure de beneficiile pe care Botoxul le poate oferi, fara temerile si prejudecati nerealiste.

Pentru orice alte solicitari, foloseste cu incredere informatiile de pe pagina de contact pentru a programa o vizita la clinica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *