Lipoaspiratia

Ne dorim sa aratam excelent, iar stiinta ne-a pus la dispozitie o gramada de proceduri pentru a putea sa avem un corp armonios si un aspect imbunatatit al pielii. Lipoaspiratia este una dintre procedurile care ne ajuta sa scapam de grasimile nedorite din anumite parti ale corpului si sa avem o imagine de sine pozitiva.

Lipoaspiratia este o metoda de indepartare a depozitelor adipoase din zone precum coapse, fese, solduri, abdomen. Nu este o metoda de slabit, ci una de sculptura, de conturare a corpului. Pentru a pierde in greutate, se recomanda o dieta alimentara echilibrata si practicarea exercitiilor fizice.

Programeaza o consultatie
abdomninoplastia

Procedura de lipoaspiratie la Olariu Clinics Timisoara

Ce pacienti pot beneficia de lipoaspiratie?

Aceasta procedura este recomandata persoanelor cu o greutate corporala aproape de limitele normale si se poate realiza la orice varsta, cu mentiunea ca elasticitatea pielii scade o data cu trecerea anilor, iar din acest motiv rezultatele obtinute pot fi diferite in functie de varsta pacientului.

Ca orice alta interventie, aceasta operatie prezinta riscuri. Pacientul este informat despre toate riscurile acestei operatii in cadrul unei consilieri preoperatorii realizata de catre medicul chirurg estetician.

Pre si post lipoaspiratie

Preoperator veti avea parte de o consiliere din partea medicului chirurg profesionist.

Este estential ca medicul chirurg sa cunoasca istoricul dumneavoastra medical, sa fie informat despre medicatia si tratamentele urmate (chiar si cele naturiste), despre problemele dumneavoastra medicale (tensiune, probleme vasculare, infarct, diabet, probleme pulmonare, epilepsie, probleme neurologice, probleme cu sangerarea, alergii la diverse medicamente) si sa fie instiintat daca prezentati semne de raceala sau gripa. 

In plus, medicul chirurg va trebui informat daca purtati lentile de contact sau proteze dentare. 

Indicatii preoperatorii:

  • nu mancati si nu beti nimic dupa miezul noptii inaintea operatiei;
  • este interzisa administrarea aspirinei si a ibuprofenului sau a medicamentelor ce le contin, cu cel putin 2 saptamani inaintea interventiei;
  • daca sunteti fumator, planificati-va sa va lasati cu 1-2 saptamani inaintea operatiei si sa nu va apucati 2 saptamani dupa operatie (vindecarea mai lenta si cu cicatrici mai late apare de obicei la persoanele fumatoare);
  • evitati alcoolul timp de doua saptamani, inainte si dupa operatie;
  • evitati expunerile la soare inaintea interventiei chirurgicale;
  • nu tineti cure drastice de slabire dupa operatie deoarece se poate intarzia vindecarea;
  • de regula, operatia trebuie facuta in afara perioadei menstruale;

Ce trebuie sa stie pacientul?

Lipoaspiratia se face sub anestezie generala, anestezie intravenoasa completata, locala sau peridurala. 

Operatia dureaza in general o ora pentru fiecare zona in care se face aspiratia depozitului de grasime. Dupa operatie se recomanda internarea pacientului pentru monitorizare timp de 24 de ore, mai ales daca s-a facut anestezie generala.

Pacientul se va putea intoarce la activitatea obisnuita  in aproximativ 3-4 zile, urmand a se intoarce in cabinet pentru scoaterea firelor. Dupa interventie pacientul va purta: pantaloni, burtiera sau centuri elastice special destinate retractiei pielii si redistribuirii uniforme a surplusului tegumentar.

Ai alte intrebari?

Contacteaza-ne

Lipoaspiratia – interventia chirurgicala

Lipoaspiratia (liposuctia) implica introducerea unei canule speciale in tesutul adipos. Canula este introdusa printr-o incizie de 3-4 mm si, prin miscari repetate, grupurile de celule de grasime se vor distruge urmand ca acestea sa fie aspirate cu ajutorul unei pompe de vid.

Efectele operatiei se vor vedea doar dupa vindecarea edemului (30-60 de zile de la realizarea operatiei) si este important de inteles ca in aceasta perioada nu se recomanda o crestere in greutate. Daca acest lucru se intampla totusi, recomandarile unui nutritionist vor fi de mare ajutor pentru mentinerea greutatii corporale.

Referitor la cicatrici, acestea sunt aproape imposibil de observat si nu pun probleme din punct de vedere estetic.

Eliminarea grasimii este permanenta, dar in caz de ingrasare volumul celulelor grase va creste si in zona aspirata. 

In clinica noastra se poate apela si la liposuctie cu laser. Una dintre cele mai mari diferente intre aceste proceduri este ca lipoaspiratia laser are si efect de body tight, strangand pielea, tonifiind-o!

blefaroplastia

Inteventia chirurgicala de lipoaspiratie