Marirea sanilor

Sanii sunt marca feminitatii. Sunt semn al maturitatii si al seductiei si din acest motiv forma si marimea sanilor sunt foarte importante pentru ca o femeie sa simta bine, frumoasa si seducatoare. Procedeul de marire al sanilor creste considerabil increderea in sine si ajuta la o buna imagine de sine.

Marirea sanilor, cunoscuta si sub denumirea de mamoplastie de augmentare, se adreseaza femeilor care considera ca sanii lor sunt prea mici, au pierdut din fermitate si greutate datorita scaderii bruste in greutate sau s-au produs modificari semnificative dupa alaptare. In plus cu ajutorul protezelor mamare de silicon se poate realiza si simetria sanilor. Marimea implanturilor precum si forma acestora se vor decide impreuna cu medicul chirurg estetician pentru ca acestia sa fie in armonie cu intreg corpul. Va exista un minim si un maxim de volum rezultate dupa masuratorile facute in urma consultatiei.

Programeaza o consultatie
Marirea sanilor

Procedura de marire a sanilor la Olariu Clinics Timisoara

Ce paciente pot beneficia de marirea sanilor?

Orice femeie care doreste o imbunatatire a modului in care arata poate fi o candidata pentru aceasta interventie.

Daca sunteti tanara, sunteti o candidata buna pentru operatie daca procesul de crestere s-a incheiat.

Este important sa aveti asteptari realiste si sa fi atins maturitatea emotionala necesara unei astfel de interventii chirurgicale.

Este important ca decizia sa fie una personala si sa va doriti cu adevarat acest lucru.

Riscurile operatiei de marire a sanilor

Este important de inteles ca aceasta procedura este o operatie care implica riscuri, ca oricare alta operatie.

Pot aparea complicatii in timpul si dupa interventie printre care enumeram:

  • hematomul;
  • seromul;
  • infectia;
  • dehiscenta (desfacerea suturii);
  • cicatricile hipertrofe si cheloide;
  • hiposensibilitate si hipersensibilitate;
  • ruptura protezei.

Pre si postoperator

Inaintea interventiei veti beneficia de o consiliere preoperatorie din partea medicului chirurg profesionist. Este important sa discutati cu chirurgul despre asteptarile dumneavoastra, deoarece fiecare persoana are o viziune diferita in ceea ce privește forma, asimetria si marimea sanilor. 

In plus este necesar sa discutati unde va fi pozitionat complexul areolo-mamelonar si sa intelegeti ce cicatrici vor aparea in urma interventiei chirurgicale.

Este estential ca medicul chirurg sa cunoasca istoricul dumneavoastra medical, sa fie informat despre medicatia si tratamentele urmate (chiar si cele naturiste), despre problemele dumneavoastra medicale (tensiune, probleme vasculare, infarct, diabet, probleme pulmonare, epilepsie, probleme neurologice, probleme cu sangerarea, alergii la diverse medicamente) si sa fie instiintat daca prezentati semne de raceala sau gripa.

Ai alte intrebari?

Contacteaza-ne

Indicatii preoperatorii:

  • realizarea unui set de analize recomandate de catre medic si verificarea starii de sanatate;
  • realizarea unei mamografii sau ecografii mamare;
  • nu mancati si nu beti nimic dupa miezul noptii inaintea operatiei;
  • este interzisa administrarea aspirinei si a ibuprofenului sau a medicamentelor ce le contin, cu cel putin 2 saptamani inaintea interventiei;
  • daca sunteti fumator, planificati-va sa va lasati cu 1-2 saptamani inaintea operatiei si sa nu va apucati 2 saptamani dupa operatie (vindecarea mai lenta si cu cicatrici mai late apare de obicei la persoanele fumatoare);
  • evitati alcoolul timp de doua saptamani, inainte si dupa operatie;
  • evitati expunerile la soare inaintea interventiei chirurgicale;
  • nu tineti cure drastice de slabire dupa operatie deoarece se poate intarzia vindecarea;
  • de regula, operatia trebuie facuta in afara perioadei menstruale.

Interventia chirurgicala propriu-zisa

Marirea sanilor se face sub anestezie generala si dureaza 1-2 ore. Protezele pot fi introduse printr-o incize pozitionandu-se subglandular sau submuscular.

Postoperator pacienta va fi sub supraveghere medicala pentru 1-3 zile, perioada in care i se va administra tratament medicamentos.

Imediat postoperator sanii vor fi edematiati, muschiul pectoral contractat si pielea poate avea un aspect lucios datorita expansiunii bruste. Dupa cateva luni de la operatie sanii vor avea un aspect natural.

Dupa operatie pacienta trebuie sa poarte o banda elastica supramamara pentru o perioada de 2 saptamani si o bustiera pentru sustinerea sanilor pe o perioada de 3-6 luni de zile. 

Se recomanda evitarea efortului fizic pe o perioada a 3 luni de zile de la interventie, iar expunerea la soare in primul an dupa interventie este interzisa pentru a se evita pigmentarea cicatricilor.

Persoanele care au realizat o astfel de operatie au semnalat o crestere a calitatii vietii, obtinuta in special prin crestera increderii in sine datorata aspectului fizic imbunatatit. Este important de stiut ca efectele operatiei nu sunt pe viata, acestea variind in functie de  procesul natural de imbatranire, marimea implantului, sarcina, alaptare, cresteri sau scaderi in greutate, iar controalele periodice sunt foarte importante. 

In plus, cel putin anual, se recomanda o ecografie mamara atat pentru monitorizarea glandei mamare cat si pentru monitorizarea protezelor.

blefaroplastia

Inteventia chirurgicala de marire a sanilor

Intrebari frecvente despre augmentare mamara

Ce tipuri de implanturi mamare se pot folosi?

In clinica noastra folosim implanturi mamare rotunde sau anatomice de diferite dimeniuni. Ca si marci folosim Mentor si Motiva.

 
Cum aleg marimea implantului mamar potrivit pentru mine?

Este important de stiut ca doamna dr. Daniela Olariu este adepta unui rezultat cat mai natural si in acest sens, la prima consultatie, vi se vor prezenta mai multe tipuri de implanturi mamare.  Tinand cont si de preferintele dvs, dar si de diferitele masuratori pe care doamna dr. le va face, se va alege un model si o marime, pentru ca rezultatul sa fie unul foarte bun,  iar implanturile sa fie in armonie cu corpul dvs.

Pentru a vedea aproximativ cum vor arata sanii dvs, se vor folosi si seizere externe.

 
Voi putea alapta daca am implanturi mamare?

Da! Majoritatea pacientelor care au apelat la o operatie de marire sani cu implanturi mamare au putut alapta.

Cand va trebui sa le inlocuiesc?

Atata timp cat nu se rup, nu apar complicatii ( contractura capsulara), acestea nu trebuie schimbate. Este importat ca anual sa mergeti ca un medic ecografist pentru a va face o ecografie mamara pentru a depista, din timp, eventualele complicatii. Bineinteles daca simtiti ca implantul mamar s-a rupt sau s-a pozitionat diferit, este important sa veniti la op consultatie pentru a primi indicatii cu ce este important sa faceti.

Daca doresc, dupa un timp, pot sa renunt la ele?

Desigur. Daca dupa o perioada de timp veti dori sa renuntati la implanturile mamare, se poate face o interventie chirurgicala de scoatere a protezelor. Doamna dr. Daniela Olariu va poate oferi mai multe informatii despre aceasta interventie chirurgicala de scoatere a protezelor mamare.