Epilare definitiva

Epilarea definitiva laser foloseste unde de lumina pentru a distruge foliculul de par. Energia produsa de laser este atrasa de pigmentul din foliculul de par, producand distrugerea radacinii.

Pulsurile mici si concentrate de energie laser actioneaza cu precizie asupra firului de par, distrugandu-l complet, astfel incat rezultatele tratamentului sunt incomparabile ca si eficacitate si siguranta cu alte proceduri.

Cel mai bun raspuns la tratament il au persoanele cu pielea deschisa la culoare  si cu firul de par de culoare inchisa.

In ultimul timp au aparut pe piata aparate tot mai performante si cu ajutorul acestora se reuseste indepartarea chiar si a firelor de par brunet, castaniu, saten, dar nu blond, inclusiv la persoanele bronzate sau cu un ten mai inchis.

Programeaza o consultatie
abdomninoplastia

Procedura de epilare definitiva la Olariu Clinics Timisoara

Numarul de sedinte necesare epilarii definitive

Procedeul consta intr-o succesiune de sedinte facute la un interval de 6-10 saptamani, in functie de zona tratata. 

Uneori pot aparea modificari si dezechilibre hormonale si in aceste cazuri se impune o corectare a acestora de catre medicul endocrinolog. Aceste dezechilibre hormonale pot duce la aparitia pilozitatii in exces pe anumite zone.

Epilarea definitiva functioneaza atunci cand parul este in perioada activa  de crestere. Este important de stiut ca firele de par au perioade de crestere diferita si acesta este motivul pentru care sedintele se stabilesc la un anumit interval de timp.

Este de asemenea important sa respectam numarul de sedinte recomandat de catre medic si sa le facem pe toate.

In momentul in care observam o incetinire a cresterii firelor de par, intentia majoritatii este de a opri sedintele de epilare definitiva, iar tratamentul nefiind complet, nici rezultatul final nu va fi unul complet si satisfacator.

Riscurile procedurii de epilare definitiva

Daca acest procedeu este realizat de catre personalul medical calificat riscurile si reactiile adverse sunt minime.

In timpul procedurii pot aparea senzatii comparabile cu cele obtinute prin epilarea cu ceara, dar intensitatea durerii tine si de sensibilitatea pacientului.

Contraindicatii

Ca si contraindicatii enumaram:

 • sarcina;
 • alaptarea;
 • purtarea unui stimulator cardiac;
 • daca se realizeaza tratamente cu retinoizi;
 • daca se realizeaza tratamente care determina fotosensibilitatea pielii.

Tratamentul nu necesita o perioada de recuperare, pacientul putand sa-si reia activitatile obisnuite imediat dupa procedura.

Va asteptam in clinica pentru o epilare definitiva fara durere, in scurt timp si cu cele mai bune rezultate.

Intrebari frecvente

Cum sa va pregatiti pentru epliare definitiva cu laser?

Epilarea cu laser este o procedura medicala care necesita pregatire in prealabil. Cu 6 luni inainte de epilarea cu laser, este recomandat sa nu mai folositi ceara de epilat sau epilatorul electric, deoarece acestea indeparteaza firele de par smulgandu-le radacina, iar laserul actioneaza fix asupra radacinii firelor de par.

In aceasta perioada, cat si intre sedintele de epilare definitiva, indepartati firele de par cu ajutorul lamei de ras. In acest fel, radacina ramane in piele, iar laserul actioneaza eficient asupra foliculului de par.

Care sunt avantajele epilarii cu laser?
 • tratamentul cu laser nu este dureros
 • este un tratament extrem de eficace care se adreseaza atat femeilor cat si barbatilor
 • se poate realiza in orice anotimp
 • este un tratament sigur, care se poate realiza inclusiv la persoanele care au o piele sensibila
 • este un tratament eficient si pe pielea bronzata
 • este un tratament precis, care actioneaza doar asupra foliculului de par, fara sa afecteze tesuturile din jur
 • se poate folosi pe toate tipurile de piele
Care sunt zonele care pot fi tratate?

Cu exceptia zonei periorbitale, toate zonele unde cresc fire de par pot fi tratate.

In clinica noastra din Timisoara puteti beneficia de tratamentul de epilare definitiva cu laser pentru urmatoarele zone: fata, buza superioara, gatul, barbia, axilele, spatele, zona inghinala, periareolar si picioarele.

Cui se adreseaza acest tratament?

Tratamentul se adreseaza atat femeilor, cat si barbatilor indiferent de tipul de piele.

Se poate trata foliculita cu ajutorul tratamentului de epilare definitiva cu laser?

Foliculita este o afectiune foarte frecvent intalnita in randul pacientilor. Aceasta poate aparea in orice zona a corpului pe care creste par si poate avea mai multe cauze: frictiunea cu hainele, epilarea sau rasul, transpiratia excesiva sau chiar igiena precara.  Este o afectiune comuna a firelor de par cauzata de cele mai multe ori de bacterii si infectii fungice si poate sa apara atat la femei, cat si la barbati. Iritatiile pielii si punctele rosii de la nivelul firelor de par sunt primele semne ale foliculitei.

Tratamentele cu laser s-au dovedit a fi cele mai eficiente in eliminarea acestei afectiuni. Daca sunteti predispus la foliculita, indepartarea parului cu laser este o solutie salvatoare.

Tratamentul de epilare definitiva cu laser poate duce la aparitia cancerului de piele?

Deoarece energia luminoasa generata de laser nu depaseste nivelul foliculului pilos, actionand superficial, actiunea laserului nu determina lezarea ADN-ului si nu produce mutatii la nivel celular. In concluzie epilarea definitiva cu laser nu duce la dezvoltarea unui cancer cutanat la nivelul pielii normale.

Cu toate ca studiile arata ca acest tratament nu este raspunzator de cancerul de piele, in timpul tratamentului cu laser alunitele (nevii melanocitari) vor fi ocoliti si chiar acoperiti.

Cat costa o sedinta de epilare definitiva cu laser?

In functie de zonele tratate, gasiti aici preturile pentru o sedinta de epilare definitiva cu laser.