Home »

Epilare definitiva

Epilarea definitiva laser foloseste unde de lumina pentru a distruge foliculul de par. Energia produsa de laser este atrasa de pigmentul din foliculul de par, producand distrugerea radacinii.

Pulsurile mici si concentrate de energie laser actioneaza cu precizie asupra firului de par, distrugandu-l complet, astfel incat rezultatele tratamentului sunt incomparabile ca si eficacitate si siguranta cu alte proceduri.

Cel mai bun raspuns la tratament il au persoanele cu pielea deschisa la culoare  si cu firul de par de culoare inchisa.

In ultimul timp au aparut pe piata aparate tot mai performante si cu ajutorul acestora se reuseste indepartarea chiar si a firelor de par brunet, castaniu, saten, dar nu blond, inclusiv la persoanele bronzate sau cu un ten mai inchis.

Programeaza o consultatie
Epilare definitiva

Procedura de epilare definitiva la Olariu Clinics Timisoara

Numarul de sedinte necesare epilarii definitive

Procedeul consta intr-o succesiune de sedinte facute la un interval de 6-10 saptamani, in functie de zona tratata. 

Uneori pot aparea modificari si dezechilibre hormonale si in aceste cazuri se impune o corectare a acestora de catre medicul endocrinolog. Aceste dezechilibre hormonale pot duce la aparitia pilozitatii in exces pe anumite zone.

Epilarea definitiva functioneaza atunci cand parul este in perioada activa  de crestere. Este important de stiut ca firele de par au perioade de crestere diferita si acesta este motivul pentru care sedintele se stabilesc la un anumit interval de timp.

Este de asemenea important sa respectam numarul de sedinte recomandat de catre medic si sa le facem pe toate.

In momentul in care observam o incetinire a cresterii firelor de par, intentia majoritatii este de a opri sedintele de epilare definitiva, iar tratamentul nefiind complet, nici rezultatul final nu va fi unul complet si satisfacator.

Riscurile procedurii de epilare definitiva

Daca acest procedeu este realizat de catre personalul medical calificat riscurile si reactiile adverse sunt minime.

In timpul procedurii pot aparea senzatii comparabile cu cele obtinute prin epilarea cu ceara, dar intensitatea durerii tine si de sensibilitatea pacientului.

Contraindicatii

Ca si contraindicatii enumaram: 

  • sarcina;
  • alaptarea;
  • purtarea unui stimulator cardiac;
  • daca se realizeaza tratamente cu retinoizi;
  • daca se realizeaza tratamente care determina fotosensibilitatea pielii.

Tratamentul nu necesita o perioada de recuperare, pacientul putand sa-si reia activitatile obisnuite imediat dupa procedura.

Va asteptam in clinica pentru o epilare definitiva fara durere, in scurt timp si cu cele mai bune rezultate.