Labioplastia

Labioplastia – cea mai frecventa metoda de reintinerire a zonei vaginale

Labioplastia este o procedura chirurgicala estetica care vizeaza modificarea aspectului labiilor, care sunt pliurile de piele ce inconjoara deschiderea vaginala. In mod specific, labioplastia se refera la modificarea labiilor minore (buzele interioare) sau labiilor mari (buzele exterioare).

Procedura este adesea efectuata pentru a reduce dimensiunea labiilor minore care sunt mai mari decat normalul sau asimetrice, o conditie cunoscuta sub numele de hipertrofie labiala. Cu toate acestea, poate fi, de asemenea, efectuata pentru a mari labiile mari care pot fi atrofiate sau lipsite de volum.

Programeaza o consultatie
labioplastia

Labioplastia la Olariu Clinics in Timisoara

Cand se recomanda labioplastia?

Labioplastia este sugerata atunci cand pacientele se simt inconfortabile sau chiar stanjenite de aspectul labiilor, care pot deveni vizibile atunci cand poarta haine stramte, cum ar fi colantii sau costumele de baie.

In plus, marirea dimensiunii labiilor poate cauza disconfort sau chiar durere in timpul sederii indelungate, alergatului, pedalatului sau in timpul relatiilor sexuale.

Aceasta interventie chirurgicala nu se efectueaza inainte de varsta de 18 ani, niciodata in timpul sarcinii sau menstruatiei.

Care sunt cauzele hipertrofiei tesutului labial?

Cauza aparitiei acestei hipertrofii a tesutului labial de-a lungul timpului este necunoscuta.

Factorii genetici si hormonalii sunt implicati, dar si alte activitati precum mersul pe bicicleta, relatiile sexuale, piercing-ul genital, calaritul sau varsta.

Sarcina si cresterea in greutate pot contribui la acumularea de grasime in exces si la caderea elementelor aparatului genital feminin, in special la nivelul labiilor mari. Astfel, dupa nastere sau dupa o scadere drastica in greutate, pacientele pot solicita o astfel de procedura.

Modificarile in greutate si aspectul labiilor mari pot avea un impact asupra labiilor minore.

Labioplastia – cum decurge interventia chirurgicala?

Micsorarea labiilor mici

Procedura de micsorare a labiilor mici, care poate fi sau nu asociata cu reducerea invelisului clitoridian, dureaza aproximativ o ora si se efectueaza sub anestezie locala si este complet nedureroasa.

  • Initial, se aplica o crema anestezica timp de 30 de minute,
  • dupa circa 30 de minute se injecteaza anestezicul local ( pentru ca pacienta sa nu simta niciun disconfort)
  • se indeparteaza tesuturile in exces
  • se inchide  rana cu fire resorbabile
  • dupa 7-14 zile aceste fire se indeparteaza

Micsorarea labiilor mari

Micsorarea labiilor mari se poate realiza prin lipoaspiratie, prin indepartarea unei portiuni de piele si grasime subcutanata sau prin combinarea celor doua metode. Aceste interventii se pot efectua sub anestezie locala sau generala si sunt, de asemenea, nedureroase.

Marirea labiilor mari

Marirea labiilor mari se poate realiza prin două metode: injectarea de acid hialuronic sau transferul de grasime proprie.

Recomandari dupa labioplastie

Recuperarea variaza intre 6 si 8 saptamani.

Este recomandat sa se evite

  • efortul fizic intens
  • purtarea hainelor stramte pentru o perioada de 3 saptamani
  • activitatea sexuala (pentru aproximativ 6 saptamani)

Perioada de recuperare dupa lipotransfer si, in special, dupa injectarea de acid hialuronic, este mult mai scurta, durand aproximativ o saptamana, respectiv cateva zile.

labioplastie

Labioplastie -cea mai comuna forma de rejuvenare vaginala