Lipoaspiratie laser

Lipoaspiratia cu laser este o procedura similara cu lipoaspiratia clasica, doar ca, pentru a se elimina tesutul adipos din zonele care se doresc a fi tratate, se foloseste o sonda laser (o canula). Aceasta sonda are in varf un laser, cu ajutorul careia se topeste grasimea inainte de a fi extrasa. Prin lipoaspiratie laser pe langa eliminarea surpusului de gasime se realizeaza si o texturare tegumentara cu timp de recuperare mult mai rapid.

Cu aceasta metoda de lipoliza se stimuleaza si productia de colagen si pielea devine mai ferma ( laserul tonifiaza pielea din zona tratata).

In urma procedurii de lipoasuctie laser dimensiunea dermului si a epidermului se reduc, iar grasimea din zonele tratate nu se mai reface.

Aceasta interventie nu este o metoda de scadere in greutate si nu este potrivita persoanelor care au un surplus considerabil de greutate.

Programeaza o consultatie
Lipoaspiratie laser (liposuctie laser)

Lipoaspiratie laser la Olariu Clinics Timisoara

Ce efecte are procedura de liposuctie laser?

 • conturarea corporala precisa (cu ajutorul laserului Sciton)
 • aspect proportional corporal (cu ajutorul laserului performant se elimina tesutul adipos din zonele ce doresc a fi tratate, obtinandu-se silueta mult dorita)
 • contractia tegumentara (deoarece una dintre problemele mentionate de pacienti dupa o slabire in greutate este surplusul de piele, cu ajutorul lipoaspiratiei cu laser pielea se strange si devine mult mai ferma, iar grasimea este eliminata)
 • eliminarea surplusului de grasime din zonele tratate (grasimea indepartata nu se mai reface in zonele tratate)

Care sunt zonele care pot fi tratate cu lipoaspiratie laser?

 • abdomen (superior si inferior)
 • torace
 • coapse
 • genunchi
 • gambe
 • glezne
 • brate
 • gusa (barbia dubla)

Cum decurge lipoaspiratia cu laser?

Primul pas pentru a avea un corp remodelat, armonios, tonifiat, este prezentarea la o consultatie initiala. Veti putea atunci sa discutati cu medicul plastician despre asteptarile si nevoile dumneavoastra si veti fi informat si despre riscurile si complicatiile pe care aceasta interventie le poate avea.

Interventia propriu-zisa se va face sub anestezie generala, iar medicul chirurg plastician, cu ajutorul sondei laser, va extrage grasimea din zonele in care se doreste a fi eliminata si va tonifia pielea (va efectua asa numitul skin tight).

Pacientul va ramane internat in clinica pentru 24 de ore pentru monitorizare post interventie, iar dupa externare acesta va purta centuri elastice, pantaloni sau burtiera pentru ca pielea sa se retraga si sa se distribuie uniform.

liposuctie laser

Procedura de lipoaspiratie laser va ajuta sa obtineti un corp armonios

Cui se adreseaza lipoaspiratia cu laser?

 • pacientilor care nu reusesc sa indeparteze excesul grasos prin dieta si sport
 • pacientilor care doresc o imbunatatire a aspectului corpului, o conturare mai armonioasa

Deoarece cu ajutorul lipoaspiratiei cu laser veti scapa de surplusul de grasime din zonele cu probleme, iar pielea va fi tonifiata, aceasta procedura va realiza implicit si o crestere a increderii in sine.

Indicatii post lipoaspiratie laser

Recomandarile pre si post operatorii sunt identice cu cele pentru lipoaspiratia clasica.

Intrebari frecvente

Lipoaspiratie clasica sau lipoaspiratie laser?

Daca este doar surplus de grasime, nu este si sort abdominal (nu este surplus tegumentar) se poate face lipoaspiratie clasica)

Daca este un sort abdominal minum, sau surplus minim de tegument, lipoaspiratia cu laser reduce si suprafata pielii si elimina si tesutul adipos.

Care este cantitatea maxima de grasime ce poate fi eliminata cu lipoapiratie laser?

Cantitatea maxima de grasime care se poate extrage, pentru a nu produce dezechilibre, este de maxim 4 litri de grasime intr-o sedinta .

Cand voi vedea rezultatul dupa liposuctie laser?

Desi imediat dupa interventie veti observa o diferenta, rezultatul final se va observa dupa 3-6 luni de zile.

Dupa lipoaspiratie cu laser zona tratata va fi cu vanatai?

Foarte multe paciente nu se invinetesc dupa o lipoaspiratie cu laser, dar exista si persoane care pot dezvolta aceste vanatai. Ele se vor remite in cateva saptamani

Cum pot scapa de gusa (barbie dubla)?

Cu ajutorul lipoaspiratiei cu laser puteti scapa de grasimea din aceasta zona. In plus laserul ofera si o tonifiere a pielii din aceasta zona.

La cat timp dupa liposuctie pot face sport?

Dupa orice interventie chirurgicala mai mare sunt interzise eforturile fizice intense pentru 1-1,5 luni.

Poze inainte si dupa lipoaspiratie laser

Important: rezultatele pot varia de la o persoana la alta, in functie de sex, varsta, particularitatile tenului, greutate, specificatii anatomo-fiziologice.