Laser CO2

Tratamentul de rejuvenare cu laser CO2 este unul dintre cele mai eficiente si moderne metode de juvenare cutanata minim invaziva din momentul de fata.

Folosind energia fractionata, laserul CO2 penetreaza  straturile superficiale ale pielii ajungand la derm, unde produce mici leziuni cutanate care forteaza pielea sa creeze noi tesuturi.

Deoarece pe masura ce inaintam in varsta culoarea si textura pielii se schimba, incep sa apara linii in jurul ochilor si a gurii, apar pete pigmentare, iar pielea incepe sa isi piarda din elasticitate, cu ajutor tratamentului cu laser CO2 fractionat putem sa imbunatatim aspectul pielii, tonusul si elasticitatea acesteia.

Programeaza o consultatie
laser co2

Laser CO2 la Olariu Clinics in Timisoara

Laserul CO2 Fire XEL este recomandat pentru:

  • rejuvenare faciala
  • eliminare cicatrici (cicatrici post acnee, post arsura, post operatie sau alte traume)
  • eliminarea vergeturilor de pe brate, coapse, abdomen, fese
  • eliminarea ridurilor
  • tratamentul fetei dorsale a mainilor imbatranite
  • eliminarea siringoamelor, a sdenoamelor sebacee, a xantelasmelor, a condiloamelor (negi genitali), a verucilor vulgare (negi) si plane, a anumitor tipuri de nevi/alunite; samd
  • tratarea modificarilor de textura cauzate de expunerea la soare, sau alte imperfectiuni ale pielii

Cum functioneaza laserul CO2?

Principiul de functionare este conversia energiei laser in caldura. In timpul procedurii, laserul “perforeaza’ pielea in mii de gauri de dimensiuni microscopice, vaporizand, coaguland sau indepartand tesutul cu care intra in contact, fara a afecta tesuturile din jur. 

Leziunile induse pielii forteaza organismul sa vindece zona afectata creand tesuturi noi, dupa ce cele vechi au fost eliminate.

Laser CO2 trateaza eficient si precis leziunile cutanate fara a afecta ariile adiacente.

Cum se desfasoara o procedura laser CO2?

Dupa consultatia initiala, in cadrul careia medicul specialist dermatolog stabileste un diagnostic si propune un plan de tratament (explicandu-va, bineinteles, atat riscurile cat si beneficiile procedurii), se va realiza procedura cu laser CO2 propriu-zisa.

Inainte cu 20 de minute de a incepe procedura se va aplica o crema anestezica, pentru ca dumneavoastra sa nu simtiti niciun disconfort. Tratamentul cu laser CO2 poate dura intre 15 si 30 de minute, in functie de indicatie si de zona tratata.

Care sunt avantajele laserului CO2 fractionat?

Avantajele procedurii includ un timp de recuperare scazut, sangerare si inflamatie reduse, difuzie termica foarte mica si minime efecte secundare.

Un alt avantaj major il reprezinta posibilitatea tratarii unor zone greu accesibile, cum sunt zona perioculara, nas, urechi, ariile mucoasei.

laser CO2 fractionat

Tratamente cu laser CO2 fractionat in Timisoara

Indicatii post tratament cu laser CO2

Imediat dupa procedura pielea va fi umflata si rosie, iar in zilele urmatoare va fi acoperita de o crusta subtire. Aceasta crusta se va elimina in cateva zile.

Este foarte important sa evitati ca aceste cruste sa fie inlaturate manual si le lasati sa se desprinda singure.

Dupa procedura cu laser CO2 este indicat sa:

  • evitati expunerea la soare si  sa folositi produse hidratante cu factor de protectie 50+  (este obligatoriu sa protejati zonele tratate cu creme cu factor mare de protectie, pentru e evita pigmentarea);
  • evitati folosirea produselor de machiaj (mai ales a celor care contin alcool sau ingrediente iritante pentru ten) si folositi produse hidratante care contin multa apa.
  • evitati exercitiile fizice intense precum si baile si sauna in primele 7 zile dupa tratament

Medicul dermatolog va va comunica si daca sunt alte indicatii post procedura.

Dupa primele 2 saptamani noul strat de piele incepe sa se formeze, dar rezultatele vor incepe sa se vada dupa cateva luni.

In cazul tratamentelor profunde, rezultatele sunt de lunga durata, iar pentru a mentine aspectul pielii rejuvenat, luminos, fara imperfectiuni, este recomandat sa apelati, la un interval recomandat de catre medicul dermatolog, la proceduri de rejuvenare a pielii.

Intrebari frecvente

Cand se vad rezultatele?

De obicei sunt necesare 3-6 luni dupa tratament pentru a se vedea semne vizibile ale regenerarii pielii, procesul continuand sa evolueze pe parcursul urmatoarelor luni, asigurand o imbunatatire treptata.

Cate sedinte sunt necesare?

Desi chiar si dupa o singura sedinta se pot observa rezultate vizibile, uneori medicul specialist dermatolog va va recomanda sa reveniti pentru a efectua o noua procedura cu laser CO2 fractionat pentru a obtine rezultate si mai bune.

Acest tratament se poate realiza in orice perioada a anului?

Tratamentele cu laser CO2 fractionat se recomanda a se realiza primavara, iarna si toamna, cand soarele nu este foarte puternic, pentru a evita hiperpigmentarea zonei tratate.

Cui se adreseaza acest tratament?

Tratamentul cu laser CO2 se adreseaza tuturor persoanelor care doresc o rejuvenare faciala, doresc sa imbunatateasca aspectul cicatricilor, a ridurilor, a petelor pigmentare, sa elimine, nechirurgical, anumite formatiuni cutanate.

Cat costa o sedinta cu laser CO2 fractionat?

Gasiti aici tarifele pentru tratamentele cu laser CO2 si va puteti face aici o programare pentru o consultatie si pentru un plan de tratament personalizat.

Important: rezultatele pot varia de la o persoana la alta, in functie de sex, varsta, particularitatile tenului, greutate, specificatii anatomo-fiziologice.