Dermatoscopie

Dermatoscopia este o metoda moderna, rapida si neinvaziva de examinare a pielii, folosita pentru a creste acuratetea diagnosticului dermatologic.

Dermatoscopia este recomandata in special pentru diagnosticul leziunilor pigmenatare ale pielii, dar si pentru identificarea incipienta a cancerului de piele.

Dermatoscopia este considerata cea mai eficienta metoda de depistare precoce a cancerului de piele.

Programeaza o consultatie
dermatologie

Dermatoscopie la Olariu Clinics Timisoara

In ce consta dermatoscopia?

Medicul dermatolog foloseste dermatoscopul, un instrument care mareste imaginea leziunii, permitand vizualizarea acesteia atat la nivel superficial cat si la nivel profund.

Prin aceasta metoda se vizualizeaza elementele morfologice ale leziunilor si tumorilor cutanate.

Prin dermatoscopie se pot face diferentieri ale leziunilor pigmentare, vasculare asupra tumorilor maligne si benigne ale pielii sau se pot face vizualizari de corp strain existent in piele.

Folosind dermatoscopul atunci cand evalueaza o alunita, medicul dermatolog poate vizualiza cu exactitate caracteristici ale acesteia, detectand pana si cele mai mici schimbari in structura ei, schimbari  care ar putea indica o leziune pre-canceroasa sau canceroasa.

Cand trebuie facuta o dermatoscopie?

Din cauza ca numarul de cazuri de cancer de piele este in crestere este important sa mergeti la dermatolog cel putin o data pe an, pentru evaluarea starii pielii.

In cazul in care apar modificari in perioadele dintre controalele anuale, va recomandam sa faceti o programare la medicul dermatolog pentru evaluarea acestora.

Modificarea formei, a culorii, a dimensiunii unei alunite, prezenta durerii sau supurarea acesteia trebuie sa va puna semne de intrebare si sa va determine sa programati un consult cat mai urgent la medicul dermatolog.

Mici interventii dermatologice:

Cea mai simpla modalitate de a trata papiloamele virale si verucile este electro, radio cauterizarea si laser CO2. Papiloamele virale si verucile sunt provocate de infectia cu HPV.

Diagnosticul formatiunilor tumorale cutanate prin dermatoscopie

Rolul principal al dermatoscopiei este depistarea in faza precoce a cancerului de piele, stiind cu totii ca stadiul incipient al bolii poate insemna vindecarea pacientului. 

Ai alte intrebari?

Contacteaza-ne

Dermatoscopia sau microscopia de suprafata este o metoda rapida si neinvaziva de diagnosticare in vivo a leziunilor pigmentare ale pielii, oferind avantajul de a diagnostica fara efectuarea biopsiei.

blefaroplastia

Clinica Dermatoscopie in Timisoara