Micsorarea sanilor

Sanii sunt o componenta definitorie a corpului unei femei, atat din punct de vedere biologic cat si estetic. Simbol al sexualitatii si al frumusetii feminine sanii constituie o preocupare permanenta si primordiala in viata unei femei. 

Marimea si forma acestora pot influenta pozitiv sau negativ calitatea vietii unei femei si acesta este unul dintre motivele pentru care femeile cu sani mari si lasati apeleaza la operatii de micsorare a sanilor.

Prin mamoplastia de reductie (micsorarea sanilor) se rezolva unele probleme legate de sani foarte mari si ptozati, probleme precum durerile de spate, durerile la nivelul gatului, deformari ale posturii corpului, probleme de respiratie, dar si probleme minore legate de procurarea  sutienului si alegerea vestimentatiei.

Programeaza o consultatie
Micsorarea sanilor

Procedura de micsorare a sanilor la Olariu Clinics Timisoara

Ce paciente pot beneficia de mamoplastia de reductie?

Aceasta operatie se adreseaza femeilor cu sani foarte mari si “lasati”.

La consultatia initiala este important sa discutati cu medicul chirurg care sunt asteptarile dumneavoastra, deoarece fiecare individ are o viziune diferita in ceea ce priveste forma si marimea sanilor si, de asemenea, trebuie discutat si aspectul cicatricilor.

Schimbandu-se si pozitia complexului areolo-mamelonar este important sa intelegeti in totalitate care sunt riscurile operatiei si ce cicatrici vor rezulta.

Pacienta care doreste sa ramana insarcinata in urmatorul an nu este o candidata pentru aceasta operatie, deoarece sarcina si alaptarea sunt recomandate la 1 an dupa interventie.

Riscurile operatiei

Micsorarea sanilor nu este o operatie simpla si, ca orice alta operatie, aceasta are riscurile sale si este important ca pacienta sa fie informata si sa inteleaga toate aceste riscuri. 

Pacienta trebuie sa aiba o motivatie puternica, sa isi doreasca aceasta operatie si sa constientizeze ca cicatricile rezultate in urma operatiei sunt permanente. 

Pot aparea complicatii in timpul si dupa interventie printre care enumeram:

  • hematomul;
  • seromul;
  • infectia;
  • dehiscenta (desfacerea suturii);
  • cicatricile hipertrofe si cheloide;
  • hiposensibilitate si hipersensibilitate;
  • necroza de tesuturi.

Pre si postoperator

Inaintea interventiei veti beneficia de o consiliere preoperatorie din partea medicului chirurg profesionist.

Este estential ca medicul chirurg sa cunoasca istoricul dumneavoastra medical, sa fie informat despre medicatia si tratamentele urmate (chiar si cele naturiste), despre problemele dumneavoastra medicale (tensiune, probleme vasculare, infarct, diabet, probleme pulmonare, epilepsie, probleme neurologice, probleme cu sangerarea, alergii la diverse medicamente) si sa fie instiintat daca prezentati semne de raceala sau gripa.

Ai alte intrebari?

Contacteaza-ne

Indicatii preoperatorii:

  • realizarea unui set de analize recomandate de catre medic si verificarea starii de sanatate;
  • realizarea unei mamografii sau ecografii mamare;
  • nu mancati si nu beti nimic dupa miezul noptii inaintea operatiei;
  • este interzisa administrarea aspirinei si a ibuprofenului sau a medicamentelor ce le contin, cu cel putin 2 saptamani inaintea interventiei;
  • daca sunteti fumator, planificati-va sa va lasati cu 1-2 saptamani inaintea operatiei si sa nu va apucati 2 saptamani dupa operatie (vindecarea mai lenta si cu cicatrici mai late apare de obicei la persoanele fumatoare);
  • evitati alcoolul timp de doua saptamani, inainte si dupa operatie;
  • evitati expunerile la soare inaintea interventiei chirurgicale;
  • nu tineti cure drastice de slabire dupa operatie deoarece se poate intarzia vindecarea;
  • de regula, operatia trebuie facuta in afara perioadei menstruale;

Interventia chirurgicala propriu-zisa

Micsorarea sanilor se face sub anestezie generala. Operatia dureaza intre 2 si 3 ore, in functie de complexitatea cazului.

Prin mamoplastia de reductie se indeparteaza o parte din glanda mamara, tesut si piele de la nivelul sanilor si se repozitioneaza complexul areolo-mamelonar.

Postoperator pacienta va ramane sub supraveghere medicala pentru 1-2 zile, perioada in care i se administreaza tratament medicamentos.
Dupa operatie este obligatoriu ca pacienta sa poarte un sutien chirurgical timp de 6 luni de zile.

Nu sunt recomandate in aceasta perioada exercitiile fizice si nici expunerea la soare.

In privinta cicatricilor, pana la 6 luni acestea se inrosesc, iar dupa 9 luni-1an se aplatizeaza si se deschid la culoare. Cicatricile sunt permanente, insa ele pot fi mascate de sutien sau de costumul de baie.

Trebuie avut in vedere ca aspectul noilor sani nu va fi definitiv. Inaintarea in varsta, gravitatia si fluctuatiie de greutate sunt doar cateva dintre cauzele care pot determina reaparitia gradata a ptozei (lasarea sanilor).

Totusi, prin aceasta operatie veti scapa de durerile provocate de sanii mari, hainele vi se vor potrivi mai bine si, datorita aspectului fizic imbunatatit, veti avea mai multa incredere in dumneavoastra.

blefaroplastia

Inteventia chirurgicala de micsorare a sanilor