Procedura cu laser CO2 este una dintre optiunile populare in tratamentele de imbunatatire a aspectului pielii si in intinerire. Aceasta procedura foloseste un laser cu dioxid de carbon (CO2) pentru a indeparta stratul superior al pielii. stimuland astfel productia de colagen si regenerarea celulara. Rezultatul: o piele mai neteda, mai ferma si mai uniforma ( fara semne sau cicatrici, fara pete pigmenatre, samd). Tratamentul cu laser CO2 poate fi utilizat pentru a estompa ridurile fine si adanci, anumite coloratii (pigmentari) de pe piele, cicatricile rezultate dupa acnee, cicatricile chirurgicale, porii dilatati si alte imperfectiuni ale pielii. Este un tratament facial extrem de folosit in estetica deoarece imbunatateste textura si tonusului pielii.
De ce nu se recomanda apelarea la o astfel de procedura vara, sau atunci cand este foarte mult soare afara, pentru o perioada mai lunga de timp?
In obtinerea unui ten tanar fara imperfectiuni multi pacienti apeleaza la proceduri faciale, estetice si unii chiar si cosmetice pentru a arata mai bine, pentru a aavea o piele radianta, fara imperfectiuni. Iar una dintre proceduri este cea cu laser CO2. Cu toate acestea, in anotimpul cald, aceasta procedura poate fi mai putin recomandata din mai multe motive importante.
- Riscul de hiperpigmentare: In timpul verii, expunerea la soare este greu de evitat, iar pielea este mai predispusa la hiperpigmentare. Laserul CO2 poate creste riscul de aparitie a petelor pigmantare pe piele, deoarece procesul poate sensibiliza pielea si o poate face mai susceptibila la astfel de coloratii. De obicei pacientul trebuie sa se fereasca de razele soarelui pentru 2-3 saptamanai, iar crema cu factor de protectie solara, chiar si 50%, nu va fereste de acesta. Este foarte putin probabil ca nu veti iesi deloc din casa, motiv pentru care recomandam aceasta procedura tarziu in toamna, iarna, sau primavara, la inceput
- Timpul de recuperare prelungit: Procedura cu laser CO2 poate implica o perioada de recuperare mai lunga, cu roseata, umflaturi si descuamare a pielii. In timpul verii, cand acgivitatile in aer liber sunt comune, este dificil sa evitati expunerea la soare, ceea ce poate afecta negativ procesul de vindecare si poate creste riscul de complicatii.
- Sensibilitatea la soare crescuta: Dupa tratamentul cu laser CO2, pielea devine mai sensibila la radiatiile UV. Intr-o perioada in care expunerea la soare este inevitabila, acest lucru poate creste riscul de arsuri solare si deteriorare a pielii.
Ce alte proceduri se pot face vara?
- Tratamentul cu radiofrecventa fractionata
- Mezoterapia
- PRP
- Injectarile cu acid hialuronic
- Botox
- Dermapen 4
- SkinBoosters
Recomandate fie pentru
- estomparea ridurilor profunde sau de expresie;
- cresterea elasticitatii pielii;
- estomparea petelor pigmentare, inclusiv a petelor de batranete (lentigouri);
- estomparea cicatricilor acneice sau chirurgicale
- reintinerire, hidratare, volumizare, conturare ( in cazul procedurilor cu acid hialuronic )
aceste proceduri minim invazive pot fi efectuate si in anotimpul cald, cu recomandarea ca atata timp cat este rosie pielea dupa tratamente, sa se evite expunerea la soare si sa se foloseasca crema cu protectie solara, cu factor mare de protectie solara.
In concluzie, desi laserul CO2 poate oferi rezultate remarcabile in imbunatatirea aspectului pielii si in rejuvenarea acesteia, este important sa asteptati perioadele mai reci, cu mai putin soare.
Pentru orice alte solicitari, foloseste cu incredere informatiile de pe pagina de contact pentru a programa o vizita la clinica.