Terapia Vampir ( PRP )

Terapia Vampir ( PRP )  este cea mai moderna procedura estetica pentru regenerarea pielii din momentul de fata. Folosind capacitatea propriului organism de a se vindeca singur, tratamentul cu plasma autologa (Platelet Rich Plasma – PRP)  se adreseaza tuturor pacientilor care doresc sa obtina rezultate excelente, fara a apela la proceduri unde se folosesc substante chimice sau artificiale.

Aceasta terapie se bazeaza pe capacitatea plasmei bogata in trombocite de a elibera factori de crestere necesari pentru regenerarea celulara si de a reface tesuturile deteriorate sau afectate.

PRP (Terapia Vampir) se foloseste pentru:

 • imbunatatirea aspectului pielii ( reintinerirea pielii, hidratarea, uniformizarea si catifelarea acesteia)
 • rejuvenarea pielii uscate si mature
 • stergerea ridurilor superficiale si diminuarea ridurilor profunde
 • imbunatatirea aspectului petelor pigmentare
 • imbunatatirea aspectului cicatricilor

In plus, PRP se foloseste cu succes in imbunatatirea aspectului vergeturilor, in stimularea cresterii parului si combaterea caderii acestuia.

Programeaza o consultatie
PRP

PRP la Olariu Clinics Timisoara

Ce inseamna PRP? Ce presupune aceasta terapie?

Procedura estetica care foloseste plasma autologa (PRP), denumita si Terapia Vampir, este o procedura moderna si inovatoare, care consta in recoltarea sangelui pacientului, procesarea lui pentru a separa plasma bogata in trombocite si factori de crestere, si injectarea acesteia in tesuturi pentru a stimula producerea de elastina si colagen atat de necesare elasticitatii si tineretii pielii.

Plasma autologa obtinuta prin centrifugare contine printre altele si trombocite. Acestea contin factori de crestere, proteine si alte molecule, care determina refacerea tesutului.

Folosita pentru a induce cresterea celulelor si a imbunatati procesul de vindecare, de regenerare, PRP este una dintre cele mai sigure si eficiente metode de tratament.

Uneori, pentru a se obtine rezultate mult mai bune, impreuna cu plasma bogata in trombocite, medicul dermatolog va injecta si substante cu un aport nutritiv necesar tegumentului.

Care sunt beneficiile acestui tratament PRP?

 • regenerarea celulara si imbunatatirea aspectului pielii ( pielea devine mai luminoasa, mai elastica, fara imperfectiuni)
 • reducerea ridurilor profunde si stergerea liniilor fine
 • diminuarea cicatricilor postacnee
 • imbunatatirea melasmei si a petelor pigmentare
 • ameliorarea aspectului vergeturilor
 • reducerea dimensiunii porilor
 • stimularea cresterii parului, in zonele de alopecie areata, difuza sau androgenetica

Este important de mentionat ca  rezultatele nu se observa imediat. Rezultatele se vor observa in timp si depind de capacitatea de regenerare a organismului fiecarui pacient in parte.

PRP scalp | PRP maini | PRP fata |

Terapia Vampir se foloseste cu succes atat pentru a reda luminozitatea si a reface textura pielii, a reduce ridurile si petele pigmentare de pe fata, decolteu, gat, cat si pentru a reintineri pielea mainilor si pentru a stimula cresterea parului.

Etapele procedurii  cu plasma autologa (PRP)

 • pregatirea pacientului si recoltarea sangelui
 • separarea plasmei bogata in trombocite
 • aplicarea tratamentului

Cum se realizeaza procedura cu plasma autologa?

Dupa ce plasma a fost obtinuta, aceasta se va injecta cu un ac foarte subtire si steril in zona afectata. Durata unei sedinte depinde de tipul de afectiune tratata si de dimensiunea zonei care va fi tratata, ea putand varia intre 30 si 60 de minute.

Dupa tratament este important sa respectati indicatiile de ingrijire post tratament pe care medicul vi le va mentiona.

PRP scalp

Terapia Vampir (PRP) la Olariu Clinics in Timisoara

Indicatii post tratament cu plasma autologa (PRP)

Este posibil ca dupa tratamentul propriu-zis pielea tratata sa fie rosie, umflata si sa existe un mic disconfort, dar toate acestea vor trece dupa cateva ore.

Va recomandam sa

 • evitati expunerea la soare, solar, sauna in primele zile dupa tratament
 • evitati exercitiile fizice intense in primele  zile dupa tratament
 • evitati tratamentele cu laser sau peeling

Protocolul de tratament se stabileste personalizat, in functie de nevoile fiecarui pacient in parte de catre medicul de dermatolog.

Intrebari frecvente

Cand se vad rezultatele?

Rezultatele dupa tratamentul cu plasma autologa se observa in timp si sunt de lunga durata.

In functie de afectiunea care se doreste a se trata se va stabili un plan de tratament si se va specifica si la ce interval de timp sa se revina pentru a se injecta plasma in zona afectata.

Exista efecte adverse dupa PRP?

PRP (Terapia Vampir) o procedura 100% naturala, deci riscul de a face alergii sau intolerante este aproape zero.

Exista insa riscul de a face mici hematoane, vanatai, la locul injectat, dar acestea vor disparea in cateva zile.

Exista contraindicatii?

Femeile insarcinate, sau cele care alapteaza, pacientii cu boli autoimune, cei care sufera de tulburari de coagulare a sangelui, sau sufera de epilepsie nu sunt candidati pentru un astfel de tratament.

De asemenea persoanele care au reactii alergice severe, care au boli de piele severe, trebuie sa discute cu medicul inainte de a urma un astfel de tratament.

Cui se adreseaza Terapia Vampir?

Procedura PRP se adreseaza tuturor persoanelor care doresc sa obtina o imbunatatire a aspectului pielii, fara a apela la substante artificiale.

Se poate combina Terapia Vampir cu alte proceduri?

Mezoterapia PRP cu Dermapen 4 reprezinta un tratament inovatic de imbunatatire a texturii pielii.

Cocktailul de antioxidanti si vitamine impreuna cu plasma bogata in trombocite ajuta la intinerirea pielii.

Si Demapen 4 se poate folosi si in zone precum conturu ochilor, buzelor sau pe nas.

In ce perioada a anului se poate face acest tratament?

Terapia vampir se poate realiza in orice perioada a anului.

Cat costa o sedinta de PRP?

Tarifele pentru tratamentele cu plasma autologale gasiti aici si va puteti face aici o programare pentru o consultatie de dermatologie si pentru a afla daca acest tratament este potrivit pentru dumneavoastra.

Important: rezultatele pot varia de la o persoana la alta, in functie de sex, varsta, particularitatile tenului, greutate, specificatii anatomo-fiziologice.