Epilarea definitiva cu laser este o metoda eficienta pentru eliminarea parului, fiind apreciata pentru rezultatele sale de lunga durata. Cu toate acestea, in jurul acestei proceduri circula numeroase mituri si conceptii gresite, care necesita clarificari detaliate.
Am cules in acest articol 10 mituri despre epilarea definitiva pe care vrem sa le demontam:
- Epilarea definitiva este dureroasa
Primul mit despre epilarea definitiva sugereaza ca procedura este dureroasa. In realitate, disconfortul variaza de la o persoana la alta si depinde de toleranta individuala la durere. Multi pacienti compara senzatia cu aceea a unui elastic de cauciuc care loveste pielea. Tehnologiile moderne de epilare cu laser includ sisteme de racire si alte metode de minimizare a disconfortului, facand procedura mai confortabila decat se crede adesea.
- Rezultatele sunt imediate dupa prima sedinta
Acest mit sugereaza ca rezultatele epilarii definitive sunt vizibile imediat dupa prima sedinta. In realitate, procesul de epilare definitiva necesita mai multe sedinte pentru a obtine rezultate optime, deoarece parul trece prin diferite faze de crestere si doar parul in faza activa poate fi eliminat eficient. Astfel, pacientii observa o reducere treptata a parului pe parcursul mai multor sedinte.
- Epilarea definitiva nu este sigura pentru toate tipurile de piele
Mitul ca epilarea definitiva nu este sigura pentru toate tipurile de piele a fost demontat de tehnologiile laser avansate, care acum permit adaptarea tratamentului la diverse nuante de piele, minimizand riscul de iritatii sau alte efecte secundare. Este important ca procedura sa fie efectuata de un medic specialist calificat care sa aleaga setarile corecte pentru fiecare tip de piele si sa minimizeze aparitia efectelor secundare ( arsuri, hiperpigmentare, samd)
- Nu se poate efectua pe zonele sensibile ale corpului
Tehnologia moderna a facut posibila folosirea laserului chiar si pe zonele delicate, cum ar fi linia bikinilor sau fata, cu disconfort minim si risc redus de iritatie, atat timp cat este efectuata de catre un medic cu experienta.
- Este un tratament exclusiv pentru femei
Si barbatii recurg la aceasta procedura pentru a elimina parul nedorit de pe diverse parti ale corpului, inclusiv spate, piept, umeri si zona gatului. Epilarea definitiva este o solutie versatila si eficienta pentru oricine doreste sa reduca cresterea parului indiferent de gen.
- Parul eliminat prin epilare definitiva nu va creste niciodata inapoi.
Mitul ca parul eliminat prin epilare definitiva nu va creste niciodata inapoi nu este complet adevarat. Desi epilarea definitiva reduce semnificativ cantitatea de par, pot exista cazuri in care parul reapare, deoarece foliculii pilosi inactivi in momentul in care s-a efectuat procedura de epilare definitiva, nu au fost afectati. Chiar daca anumiti foliculi au fost distrusi, unii se pot reactiva dupa o anumita perioada. De aceea este recomandat ca atata timp cat apar fire de par, sa se vina la sedinte de epilare definitiva, si dupa ce s-au terminat sedintele, o data pe an sa se revina pentru o sedinta minima de intretinere.
- Epilarea definitiva este extrem de scumpa
Epilarea definitiva nu este extrem de costisitoare. Costurile pe termen lung ale procedurii de epilare definitiva comparativ cu costurile pentru metodele traditionale de indepartare a parului, cum ar fi ceara sau lamele de ras, sunt chiar mai mici.
- Epilarea cu laser poate provoca cancer de piele
Mitul ca epilarea cu laser poate provoca cancer de piele este infirmat de cercetarile stiintifice, care nu au stabilit o legatura directa intre tratamentele cu laser si cresterea riscului de cancer. Laserul folosit in epilarea definitiva este proiectat sa actioneze la nivelul foliculilor de par, fara a penetra suficient de adanc pentru a afecta celulele sau ADN-ul.
- Este un proces rapid, care necesita doar cateva minute
Desi o singura sedinta poate fi relativ scurta pentru zone mici, epilarea definitiva a unor zone mai mari necesita mai multe sedinte pentru rezultate optime, fiecare sedinta putand dura de la cateva minute la o ora sau mai mult, in functie de dimensiunea zonei ce necesita tratament.
- Nu este eficienta pentru parul deschis la culoare sau foarte fin
Intr-adevar, in trecut, cele mai bune rezultate erau obtinute pe parul inchis si pielea deschisa. Totusi, progresele tehnologice au imbunatatit eficacitatea tratamentului si pe parul blond, roscat sau fin, desi aceste cazuri pot necesita mai multe sedinte pentru a atinge rezultatele dorite.
Daca aveti alte intrebari sau nelamuriri legate de epilarea definitiva, va recomandam sa discutati cu medicul dermatolog/medicul estetician. Acesta va poate oferi cele mai bune raspunsuri legate de acest subiect, precum si frecventa sedintelor de epilare.
Pentru orice alte solicitari, foloseste cu incredere informatiile de pe pagina de contact pentru a programa o vizita la clinica.