Implanturi mamare rotunde sau anatomice?

implanturi mamare rotunde

Implanturile mamare reprezinta o alegere populara pentru multe femei care doresc sa isi imbunatateasca aspectul sanilor lor, fie din motive estetice, fie pentru reconstructie dupa mastectomie.

Doua tipuri de implant mamar sunt folosite in clinica noastra: implant mamar rotunde si anatomic (cunoscuta si sub de numirea “implant mamar in lacrima”). Fiecare tip are caracteristici specifice, iar alegerea intre ele depinde de mai multi factori, inclusiv de preferintele personale, de anatomia pacientei si de rezultatul dorit.

De ce apeleaza femeile la implanturi mamare?

Femeile opteaza pentru operatia de marire sani cu implanturi mamare din varii motive. Unele cauta sa isi imbunatateasca proportiile corpului, sa isi creasca increderea in sine sau sa recastice volumul pierdut al sanilor dupa sarcina, alaptare sau scaderea semnificativa in greutate. Altele pot dori corectarea asimetriilor mamare sau reconstructia sanului dupa mastectomie. Indiferent de motivatie, scopul final este acela de a obtine un aspect natural si armonios al sanilor.

Dr. Daniela Olariu – medic primar chirurgie plastica si estetica

Ca specialist in estetica, doamna Dr. Daniela Olariu ofera consultatii personalizate, asigurandu-se ca fiecare pacienta primeste cele mai bune servicii si recomandari pentru a obtine rezultatul dorit. Cu peste 20 de ani de experienta, doamna dr. este medicul la care merita sa mergeti la o consultatie pentru alegerea tipului de implant mamar potrivit dumneavoastra.

Implanturile mamare rotunde

Implanturile rotunde sunt cele mai populare tipuri de implanturi mamare. Acestea au o forma simetrica, ceea ce inseamna ca ofera un aspect uniform indiferent de unghiul de rotatie al implantului. Implanturile rotunde tind sa ofere mai multa plenitudine in partea superioara a sanului, obtinand astfel un decolteu mai accentuat. Acestea sunt adesea recomandate femeilor care doresc o imbunatatire vizibila a volumului sanilor si un profil mai rotunjit sau celor care nu accepta riscul de rotatie al protezelor mamare anatomice.

Implanturile mamare anatomice

Implanturile mamare anatomice, pe de alta parte, sunt modelate pentru a imita forma naturala a sanului, avand un contur mai plat in partea superioara și o curbura mai pronuntata spre partea inferioara. Acestea sunt proiectate pentru a oferi un aspect mai natural. Se recomanda mai ales femeilor care au putin tesut mamar propriu. Implanturile anatomice pot fi o alegere excelentă pentru reconstrucția sânului sau pentru pacientele care caută o îmbunătățire subtilă, fără a accentua prea mult decolteul.

Diferentele dintre implanturile rotunde si cele anatomice

Principalul factor de diferentiere intre cele doua tipuri de implanturi este aspectul sanilor post-operator. Implanturile rotunde sunt cunoscute pentru efectul de “push-up” si pentru crearea unui decolteu mai proeminent, in timp ce implanturile anatomice urmaresc sa redea aspectul si senzatia unui san natural, cu o tranzitie mai lina de la partea superioara la cea inferioara a sanului.

In ceea ce priveste riscurile si complicatiile, acestea sunt aceleasi pentru ambele tipuri de implanturi mamare, dar, in plus, implanturile anatomice se pot roti din pozitia initiala, ceea ce ar putea necesita o interventie chirurgicala corectiva. Contractura capsulara, hematomul, seromul, ruptura protezei, samd pot aparea indiferent ca alegeti sa va mariti sanii cu implanturi mamare anatomice sau implanturi mamare rotunde.

Despre posibilele complicatii si riscuri doamna dr Daniela Olariu va va povesti la primul consult pe care il veti realiza in clinica. De asemenea, tot atunci va va raspunde la toate intrebarile pe care le veti avea despre aceasta operatie, precum si despre cum va fi perioada de recuperare si ce este bine sau nu sa faceti dupa augmentarea mamara cu proteze mamare.

In concluzie, alegerea dintre implanturile mamare rotunde si cele anatomice depinde in mare masura si de preferintele individuale, de cum doriti sa arate sanii dvs, dar si de recomandarile chirurgului estetician. Este esential ca orice persoana care ia in considerare augmentarea mamara sa discute pe larg cu un chirurg plastician calificat pentru a intelege optiunile disponibile, riscurile asociate si sa aiba asteptari realiste in ceea ce priveste rezultatele post-operatorii.

Pentru orice alte solicitari, foloseste cu incredere informatiile de pe pagina de contact pentru a programa o vizita la clinica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *