Asa cum bine stiti cu totii, epilarea definitiva cu laser este o procedura care va ajuta sa eliminati definitiv parul din anumite zone (membre, axila, zona fetei, inghinal, piept, spate). Bineinteles ca pentru a scapa definitiv de par sunt necesare mai multe sedinte, efectuate la intervale de timp stabilitate de catre medicul estetician/medicul dermatolog. Este recomandat ca sedintele sa fie facute de catre un personal medical calificat pentru a evita complicatiile care pot aparea dupa o astfel de procedura.
Nu mai discutam in acest articol despre ce este epilarea definitiva, sau cu ce aparat se face in clinica noastra procedura, deoarece pe site-ul nostru veti gasi informatii complexe si complete despre epilarea definitiva. Chiar si in acest articol “Epilare definitiva la clinică sau cu aparate din comert?” am dezbatut de ce laserul NdYag folosit in clinica este mai eficient decat aparatele de epilare definitiva pe care le puteti cumpara dvs din magazine.
Contraindicatii epilare definitiva cu laser
Daca pentru marea majoritate a oamenilor, epilarea definitiva cu laser este o procedura sigura cu rezultate de lunga durata, pentru o anumita categorie de oameni, sau cel putin intr-o anumita perioada de timp, aceasta procedura este contraindicata:
- Femeile insarcinate: Desi nu exista dovezi care sa indice riscuri pentru fat din cauza epilarii cu laser, abordarea prudenta este cea mai potrivita.
- Femeile care alapteaza: Epilarea cu laser este adesea contraindicata pe perioada alaptarii din cauza variatiilor hormonale care pot influenta cresterea parului si, implicit, din cauza eficientei tratamentului. Se recomanda ca aceasta procedura se faca dupa incheierea perioadei de alaptare pentru a obtine cele mai bune rezultate.
- Persoanele care au folosit metode de smulgere a firului de par ( au folosit aparatul de epilat electric sau s-au epilat cu ceara, zahar, samd): Deoarece laserul tinteste direct radacina firului de par, se recomanda sa se foloseasca lama de ras sau crema depilatoare, deoarece aceasta dizolva firul de par, si nu ataca radacina. Folosirea lamei de ras sau a cremei depilatoare este de recomandat a se folosi si intre sesiunile de epilare definitiva cu laser.
- Persoanele care au anumite afectiuni medicale: Daca suferiti de psoriazis, problemele de coagulare, alergii severe sau ati avut recent anumite interventii chirurgicale , va recomandam sa evitati sa mergeti sa faceti epilare definitiva. Daca urmati tratamentele oncologice, pentru epilepsie , sau luati anumite medicamente care cresc sensibilitatea la lumina va recomandam sa consultati medicul specialist.
- In perioadele in care exista fluctuatii hormonale: In perioadele cu fluctuatii hormonale, cum ar fi menstruatia sau fazele pre si postmenstruale, sensibilitatea crescuta poate face epilarea cu laser mai putin eficienta. Este indicat sa asteptati stabilizarea nivelului hormonal inainte de a incepe tratamentul ( acest lucru este valabil atat pentru femei, cat si pentru barbati). Hirsutismul, care implica creșterea excesivă a părului, nu este o contraindicație, dar tratamentul poate necesita mai mult timp pentru rezultate optime, în special la femeile cu piele deschisă și păr închis.
- Daca aveti tatuaje, se recomanda a se evita acele zone pentru a se pastra estetica tatuajului si pentru a nu se produce iritatii
- Persoanele care au tendinta de a dezvolta cicatrici cheloide: Desi procedura se poate face, este esential ca pacientii sa fie constienti de potentialele riscuri implicate.
Pe langa multiple avantaje pe care epilarea definitiva cu laser NdYag e le ofera (solutie pe termen lung, efecte secundare minime, procedura rapida si nedureroasa, eliminarea riscului aparitiei foliculitei, confort sporit, etc) este important de stiut ca aceasta procedura poate fi efectuata si pentru persoanele cu piele inchisa la culoare sau bronzate.
Pentru orice alte solicitari, foloseste cu incredere informatiile de pe pagina de contact pentru a programa o vizita la clinica.