Totul despre implantul mamar

implant mamar

Implanturile mamare sunt o alegere populară pentru femeile care doresc să-și îmbunătățească aspectul și proporțiile sânilor. Acestea pot oferi o modalitate de a obține un bust mai plin și mai ferm, dar și de a recâștiga încrederea în sine. În acest articol, vei descoperi totul despre implantul mamar, inclusiv tipurile de implanturi, posibile complicații, recuperarea post-operatorie, costuri și păreri ale celor care au trecut prin această intervenție.

Totul despre implantul mamar

Tipuri de implant mamar

Există două tipuri principale de implanturi mamar: implanturile cu silicon și cele cu soluție salină. Cele saline nu se mai folosesc de catre noi. În cadrul implanturilor cu silicon, doamna dr. Daniela Olariu foloseste două branduri notabile: Mentor și Motiva. Aceste implanturi sunt fabricate din gel de silicon de înaltă calitate și sunt disponibile într-o gamă variată de forme și dimensiuni, pentru a se potrivi nevoilor individuale ale pacientelor.

Complicații ale implantului mamar

Deși intervenția chirurgicală pentru marire sani cu implant mamar este în general sigură, pot apărea și complicații în unele cazuri.

Acestea pot include

  • infecții,
  • hematom (colectare de sânge sub piele),
  • contractură capsulară (îngroșarea țesutului din jurul implantului),
  • asimetrie

sau

  • pierderea senzației în zona sânilor.

Este important să discutați cu chirurgul plastic despre posibilele complicații și cum pot fi gestionate.

În cât timp se așează implantul mamar?

Imediat după intervenția chirurgicală, implanturile mamare pot părea ridicate si pot avea un aspect mai putin natural. Aceasta este o reacție normală a țesutului și a pielii la schimbările produse în timpul operației. De-a lungul următoarelor săptămâni și luni, implanturile vor începe să se așeze și să capete forma finală. Chirurgul plastic vă va oferi instrucțiuni clare cu privire la îngrijirea post-operatorie și la modul în care puteți susține procesul de vindecare și de așezare a implanturilor.

Recuperare după implant mamar

Perioada de recuperare după implantul mamar variază în funcție de tipul intervenției și de răspunsul individual al corpului. În general, pacientele vor simți un disconfort ușor sau o durere moderată în primele zile după operație, care poate fi controlată cu medicamente prescrise de medicul curant. Activitățile fizice intense și ridicarea greutăților sunt de obicei restricționate în primele săptămâni pentru a permite vindecarea corectă a țesuturilor.

Implant Mamar: pret și pareri

Costul operatiei de marire sani cu implant mamar nu include , de obicei si costul efectiv al disponitivului, al protezei mamare. Aceasat este in jur de 1000-1500 euro in functie de firma producatoare, tipul implantului, marimea acestuia.  Este important să obțineți o estimare clară a costurilor în timpul consultului medical. Cu privire la păreri, experiențele pacientelor pot varia. Unele femei sunt extrem de mulțumite de rezultatele obținute, în timp ce altele pot întâmpina dificultăți în procesul de recuperare sau pot dezvolta complicații. Fiecare persoana este unica, motiv pentru care si experienta este unica. Din discutiile cu pacientele noastre majoritatea au mentionat ca perioada de recuperare nu a fost extrem de dificila.

totul despre implantul mamar

Ruptura implant mamar: simptome

În cazuri rare, implanturile mamare pot suferi o ruptură sau o fisură. Semnele de ruptură pot include durere, inflamație, schimbări în forma sau dimensiunea sânilor. În astfel de cazuri, consultați imediat medicul pentru o evaluare și îngrijire adecvată.

Cât de des se schimbă implanturile mamare?

Nu există un termen fix pentru înlocuirea implanturilor mamare. Cu toate acestea, experții recomandă o monitorizare regulată și discuții cu medicul curant pentru a evalua starea implanturilor în timp. În general, implanturile mamare pot dura mulți ani, dar pot fi necesare ajustări sau înlocuiri pe măsură ce trec anii, sau daca apar anumite complicatii ( rupruri, contractura capsulara)

Concluzie

Augmentarea mamara (cu implant mamar )este o procedură chirurgicală care poate avea un impact semnificativ asupra încrederii și stimei de sine a femeilor. Cu o înțelegere clară a tipurilor de implanturi, a complicațiilor posibile, a procesului de recuperare și a costurilor implicate, puteți lua o decizie informată cu privire la alegerea intervenției. Va asteptam in clinica pentru o consultatie, pentru a descoperi care este marimea implantului potrivita pentru dvs si pentru a va raspunde la toate intrebarile pe care le-ati putea avea despre aceasta interventie chirurgicala.

Pentru orice alte solicitari, foloseste cu incredere informatiile de pe pagina de contact pentru a programa o vizita la clinica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *