Terapia cu plasma autologa este o metoda inovatoare de tratare a unor afectiuni ale pielii si parului. Aceasta metoda presupune recoltarea de sange de la pacient (cel care va benefica de aceast tratament PRP), procesarea lui si injectarea in zona afectata. In acest fel, se obtine o concentratie mare de plachete si factori de crestere care ajuta la regenerarea si vindecarea tesuturilor.
Studiile efectuate in domeniu au demonstrat ca terapia cu PRP poate
- imbunatati aspectul pielii,
- spori densitatea firului de par,
- reduce timpul de recuperare a anumitor afectiuni si
- sustine procesul de vindecare naturala a tesuturilor.
De asemenea, aceasta metoda este sigura si non-invaziva, ceea ce o face o optiune preferata pentru multi pacienti.
Rezultatele studiilor clinice tratament PRP
O serie de studii clinice au fost efectuate pentru a evalua eficacitatea terapiei cu plasma autologa. Un studiu a aratat ca injectarea de PRP in zona afectata a pielii a dus la o reducere semnificativa a ridurilor si a imbunatatit textura si luminozitatea pielii.
Un alt studiu a demonstrat ca terapia cu PRP poate fi eficienta in tratarea alopeciei androgenetice, o forma comuna de cadere a parului la barbati si femei.
De asemenea, o cercetare recenta a aratat ca tratamentul PRP poate fi util in tratarea leziunilor musculare si a durerilor articulare. Injectarea de PRP in zona afectata a dus la o reducere semnificativa a durerii si la o imbunatatire a functiei musculare.
Testimoniale și cazuri de succes
Multi pacienti au raportat o imbunatatire semnificativa in aspectul si functiile pielii si parului dupa terapia cu plasma autologa, in special atunci cand sunt combinate cu alti tratamente cosmetice sau medicale ( microneedling, radiofrecventa fractionata, samd).
Un pacient a raportat o crestere semnificativa a densitatii firului de par dupa o singura sedinta de terapie cu PRP.
Un alt pacient a avut o leziune la genunchi care nu se vindea cu tratamentele traditionale. Dupa o serie de injectii cu PRP, leziunea s-a vindecat complet si pacientul a putut sa isi reia activitatile obisnuite fara durere.
Originea și istoricul Terapiei Vampir
Practicile de recuperare a sangelui pentru a vindeca rani sau pentru a imbunatati aspectul pielii sunt cunoscute din Antichitate. In Egiptul Antic, se credea ca sangele era izvorul vietii si ca acesta putea fi folosit pentru a vindeca diverse afectiuni. In secolul al XVII-lea, medicul englez William Harvey a descoperit circulatia sangelui in corpul uman, iar in secolul al XIX-lea, medicul francez Armand Trousseau a folosit sangele pacientilor pentru a trata diverse afectiuni.
In 1970, un medic german, Dr. Braun-Falco a creat prima “mezoterapie” pentru a trata infectiile cronice prin injectarea de solutii imbogatite cu nutrienti direct in zona afectata. In anii ’90, Dr. Patrick Prendergast, un medic plastician din Statele Unite, a dezvoltat terapia cu PRP, care a fost preluata de alti medici din intreaga lume si numita ‘tehnica Vampire Facelift’.
Componentele plasmei autologe și rolul lor în tratament
Plasma autologa consta in plasma sangelui pacientului recoltat si centrifugat pentru a separa componentele sale, inclusiv trombocitele. Trombocitele contin factori de crestere, proteine si alte molecule care determina refacerea tesutului. Aceste componente sunt utilizate in tratamente cosmetice sau medicale pentru a induce creșterea celulelor si a imbunatati procesul de vindecare a tesuturilor deteriorate sau afectate.
Pe langa utilizarea sa in terapia vampir, plasma autologa este utilizata si in tratamentul bolilor cardiovasculare, al artritei, al diabetului si al altor afectiuni. Aceasta terapie este considerata una dintre cele mai sigure si mai eficiente metode de tratament.
In concluzie, Terapia Vampir sau tratamentul cu plasma autologa (tratament PRP) este o procedura terapeutica moderna si inovatoare care poate ajuta la refacerea tesuturilor deteriorate sau afectate, la regenerarea celulara, si aduce beneficii multiple pentru sanatatea si frumusetea pielii si a parului.
Pentru orice alte solicitari, foloseste cu incredere informatiile de pe pagina de contact pentru a programa o vizita la clinica.