Liposuctie abdominala – avantaje si dezavantaje

liposuctie

Pentru ca tot mai multi pacienti doresc sa apeleze la liposuctie, dorim sa va oferim mai multe informatii despre aceasta procedura.

Ce este liposuctia și cui se adreseaza?

Desi se vorbeste foarte des de liposuctie, atat pe retelele sociale, cat si pe diferitele canale media, nu toata lumea stie ce este aceasta. Liposuctia este asadar o procedura cosmetica ce are ca scop indepartarea grasimii, care prin dieta si exercitii fizice nu poate fi indepartata. Aceasta procedura este una invaziva, deci poate fi efectuata doar de catre un chirurg sau plastician.

Deoarece este o procedura chirurgicala ce implica si anumite riscuri, nu oricine poate sa apeleze la liposuctie. Un candidat perfect pentru liposuctie trebuie sa aiba o greutate ideala (limita este  plus sau minus 30%), sa aiba o piele ferma, dar si sa fie nefumator. Oricarei persoane care are probleme ale sistemului circulator, diabet sau care are un sistem imunitar slab, doctorul nu ii va recomanda o astfel de procedura. De asemenea, trebuie tinut cont de faptul că liposuctia nu reprezinta o solutie pentru slabit si nu inlocuieste o dieta echilibrata si un stil de viata activ.

liposuctie

Tipuri de liposuctie si raspunsuri la intrebari frecvente

Cel mai frecvent tip de liposuctie este cea denumita tumescenta. In timpul procedurii se injecteaza un amestec de apa sarata, anestezic (lidocaina) si adrenalina, in zona care este tratata. Liposuctia cu ultrasunele se utilizeaza in anumite situatii in acelasi timp cu cea tumescenta. Acest tip de liposictie presupune introducerea unei tije de metal care emite ultrasunete sub suprafata pielii. Liposuctia cu laser presupune introducerea unei fibre cu laser. Lumina de mare intensitate este cea care topeste grasimea. Liposuctia power-assisted este cea care poate cauza cel mai mic discomfort si este cea mai precisa, insa este mai degraba recomandata pentru suprafete mici, precum coate, glezne sau genunchi.

Inainte de inceperea procedurii chirurgul poate desena pe corp zonele care urmeaza a fi tratate. De asemenea, acesta poate face si fotografii, pentru a compara aspectul inainte si dupa efectuarea procedurii.

In cazul unei liposuctii abdominale, intreaga procedura poate dura chiar si cateva ore, in funcțte de cat de multa grăasime trebuie eliminata. Una dintre intrebarile des adresate este referitoare la tipul de anestezie (totala sau partiala) folosit pentru o astfel de procedura. Acest aspect este decis în functie de zona ce urmeaza a fi tratata. Zona abdominala fiind mai mare, exista posibilitatea ca medicul sa recomande o anestezie totala.

Ca si orice alta interventie chirurgicala, liposuctia are anumite riscuri. Astfel, va puteți astepta la aparitia echimozelor, care se pot mentine cateva saptamani, dar si la inflamatii, care pot disparea dupa cateva luni. Exista si posibilitatea aparitiei reactiilor alergice, dar si a infectiilor. De aceea este important sa alegeti clinici de incredere care sa minimizeze riscul aparitiei efectelor nedorite. Este important de precizat ca cu cat creste cantitatea de grasime indepartata, creste si riscul aparitiei complicatiilor.

Dupa efectuarea procedurii este important sa aveti un regim de viata sanatos si o alimentatie echilibrata. De asemenea, dupa liposuctia abdominala, trebuie sa dormiti doar pe spate. In cazul in care va place sa dormiti pe burta, este recomandat ca inainte cu cateva saptamani sa incepeti sa va obisnuiti cu dormitul pe spate. Nici dormitul pe o parte nu este recomandat dupa o astfel de procedura. Din fericire, gasiti în magazine perne, dar si saltele speciale care vor face dormitul pe spate mult mai comfortabil, asa ca va puteti pregati din timp perioada de refacere dupa o operatie de liposuctie abdomminala.

Liposuctie abdominala in Timisoara

Ca in orice oras mare din tara si in Timisoara veti putea gasi clinici care ofera servicii de liposuctie abdominala. Inainte de a alege insa clinica este important sa va documentati, iar daca cunoasteti persoane care au apelat in trecut la astfel de proceduri sa le cereti parerea. Avand in vedere ca nu este o procedura lipsita de riscuri, este important ca medicul sa aiba atat cunostinte, cat si experienta in efectuarea acestui tip  de procedura.

Pentru orice alte solicitari, foloseste cu incredere informatiile de pe pagina de contact pentru a programa o vizita la clinica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *