Lipoliza injectabila – tratament pentru gusa

lipoliza injectabila

Dacă aspectul gusei te deranjează, este posibil să te interesezi de modalități eficace de eliminare. Una dintre cele mai recente și eficiente metode este lipoliza injectabilă. Iată ce trebuie să știi!

Ce este gusa?

Gusa, sau așa cum este deseori cunoscută, “bărbie dublă”, este un subiect care preocupă atât din punct de vedere estetic, cât și medical multe persoane. Acest termen face referire la acumularea de grăsime sau la relaxarea pielii în zona sub bărbie, creând apariția unei a doua bărbii.

Originea și cauzele gusii

Deși gusa este frecvent asociată cu acumularea de grăsime din cauza excesului ponderal, nu toți cei care au o greutate mai mare prezintă gusă. La fel, nu toți cei cu greutate normală sunt scutiți de această caracteristică. Factorii care pot contribui la formarea gusii includ:

 • Genetica: Dacă membrii familiei tale au tendința de a dezvolta gusă, este posibil ca și tu să ai aceeași predispoziție.
 • Vârsta: Cu îmbătrânirea, pielea își pierde elasticitatea, ceea ce poate duce la relaxarea țesuturilor în jurul bărbiei.
 • Factori comportamentali: Postura slabă poate contribui la slăbirea mușchilor gâtului și la formarea gusii.

În afara aspectului estetic, gusa poate avea și alte implicații:

 •  Mulți oameni se simt jenați sau nesiguri pe ei datorită gusii, ceea ce poate afecta încrederea în sine.
 • În unele cazuri, acumularea de grăsime în zona bărbiei poate fi un indicator al unor probleme de sănătate, cum ar fi sindromul metabolic sau alte afecțiuni.

Cum poate fi prevenită apariția gusei?

Pentru a combate formarea gusei, adoptarea unui mod de viață echilibrat și dinamic este esențială. Optând pentru o alimentație variată, cu un accent pe fructe și legume și limitând consumul de mâncăruri procesate și grase, ne putem păstra în formă. Angajamentul în activități fizice constante, precum plimbările, joggingul sau înotul, este la fel de crucial.

Supravegherea constantă a greutății și evitarea acumulării excesive de kilograme sunt măsuri preventive, având în vedere că supraponderalitatea poate favoriza dezvoltarea gusei. De asemenea, este înțelept să limităm consumul de alcool și să ne abținem de la fumat, deoarece aceste obiceiuri pot amplifica riscul legat de formarea gusei.

Cum poate fi tratată gusa?

Dacă ne confruntăm deja cu problema gusei, există diverse metode de abordare a acesteia. Ne putem orienta spre modificări în stilul de viață, cum ar fi adoptarea unui regim alimentar echilibrat și practicarea regulată a exercițiilor fizice. De asemenea, un medic specialist poate recomanda anumite medicamente.

Pentru situațiile mai grave, chirurgia ( lipoaspiratia ) poate deveni o soluție pentru a elimina acumularea de grăsime și pentru a oferi un aspect mai plăcut zonei afectate.

O altă soluție o reprezinta lipoliza injectabila!

Ce este lipoliza injectabila și cum funcționează?

Lipoliza injectabila este un tratament estetic non-invaziv ce are ca scop eliminarea depozitelor de grăsime. Se face prin injectarea unei soluții care dizolvă celulele grase, permițând organismului să le evacueze natural.

Substanța chimică utilizată în lipoliza injectabila se numește acid deoxicolic. Acesta funcționează prin descompunerea celulelor grase, declanșând un răspuns inflamator în această zonă. Acest răspuns inflamator ajută la eliminarea celulelor grase și la reducerea dimensiunii gusei.

Cât de sigură este procedura de lipoliză injectabilă?

Procedura de lipoliză injectabilă este considerată o procedură sigură și eficientă.

Cu toate acestea, ca orice procedură medicală, există riscuri și efecte secundare asociate cu lipoliza injectabilă. Este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre toate riscurile și beneficiile procedurii înainte de a decide dacă este potrivită pentru dumneavoastră.

lipoliza injectabila

Riscuri lipoliza injectabilă:

 • Reacții alergice: Unele persoane pot avea reacții alergice la substanțele injectate.
 • Infecție: Orice procedură care implică injectarea unei substanțe în corp poate crește riscul de infecție.
 • Umflături și vânătăi: Zona tratată poate prezenta umflături și vânătăi temporare după procedură.
 • Durere și disconfort: Pacienții care aleg lipoliza injectabila pot simți disconfort sau durere în zona tratată.
 • Neregularități ale pielii: Pot apărea zone cu denivelări sau asperități în urma tratamentului.
 • Reacții adverse sistemice: Deși rare, pot exista reacții la nivelul întregului organism, cum ar fi diareea, greața sau amețeala.

Contraindicații lipoliza injectabila:

 • Sarcina și alăptarea: Femeile însărcinate sau care alăptează ar trebui să evite această procedură.
 • Afectiuni ale pielii: Persoanele cu infecții sau boli ale pielii în zona tratată ar trebui să evite procedura.
 • Boli autoimune: Anumite boli, precum lupusul sau scleroza multiplă, pot fi contraindicații.
 • Diabet: Diabeticii, în special cei care nu își pot controla bine boala, pot avea un risc mai mare de complicații.
 • Afectiuni ale sângelui: Persoanele cu tulburări de coagulare sau care iau medicamente anticoagulante ar trebui să fie foarte precaute.
 • Alergii la substanțele injectate: Dacă ești cunoscut(ă) cu alergii la oricare dintre ingredientele folosite în procedură, aceasta nu este recomandată.
 • Afecțiuni cardiovasculare grave: Persoanele cu anumite probleme cardiace ar trebui să evite procedura.

Cine poate beneficia de lipoliza injectabila?

Lipoliza injectabilă este destinată persoanelor care doresc să reducă depozitele localizate de grăsime fără intervenții chirurgicale, având cel mai bun efect asupra celor cu o greutate apropiată de cea ideală, piele elastică și așteptări realiste. Procedura este potrivită pentru cei care urmăresc o soluție minim invazivă, sunt în general sănătoși și sunt dispuși să aștepte rezultatele, care pot apărea după mai multe ședințe.

Alte opțiuni de tratament pentru gusa: În afară de lipoliza injectabilă, mai există așa cum am mai spus, și alte opțiuni de tratament pentru gusa. Acestea includ liposucția, tratamente RF și terapia cu ultrasunete. Este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre toate opțiunile disponibile și să decideți împreună care este cea mai potrivită pentru dumneavoastră.

Alegerea procedurii potrivite se face impreuna cu medicul dvs, in functie de caracteristicile pielii, varsta, samd.

Pentru orice alte solicitari, foloseste cu incredere informatiile de pe pagina de contact pentru a programa o vizita la clinica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *