Cand este momentul pentru un lifting facial?

lifting facial

Multe persoane ne intreaba cat este timpul pentru un lifting facial, fie el chirurgical, fie nechirurgical. Poate acum, poate niciodata! Depinde foarte mult de ceea ce va doriti si cat de mult va dioriti sa scapati de pielea cazuta, ptozata, de ridurile adanci, de cat de mult va place cum aratati acum. Pentru multe persoane, asa cum am mentionat mai devreme niciodata nu va fi momentul pentru un lifting chirurgical. Pentru altele, insa, lipsa increderii pe care le-o da aspectul fizic, nemultumirea legata de pielea ptozata, pot fi elemente care sa le indemne sa faca ceva pentru a arata mai bine. Unele doresc sa apeleze la proceduri minim invazive, altele, direct la filting facial cgirurgical.

Dar care este diferenta dintre liftingul facial chirurgical si cel nechirurgical? Cui se adreseaza?

Ce este liftingul facial chirurgical?

Liftingul chirurgical, cunoscut si sub denumirea de ritidectomie, este o procedura estetica nvaziv (chirurgicala) menita sa imbunatateasca semnele vizibile de imbatranire in zona fetei si a gatului. Scopul principal al acestei interventii este de a oferi un aspect mai tanar si mai odihnit, prin indepartarea excesului de piele, strangerea tesuturilor subiacente si remodelarea contururilor fetei si al gatului. Se adreseaza persoanelor care au o ptoza ridicata, o piele cazuta, ridata, care le face sa arate mai invarsta decat sunt cu adevarat.

Ce este liftingul facial nechirugical?

Liftingul facial nechirurgical reprezinta o gama de proceduri cosmetice minim invazive (lifting cu fire de suspensie, injectarile cu acid hialuronic, Botox, terapiile cu radiofrecventa, laser CO2, samd), menite sa imbunatateasca aspectul fetei fara a recurge la interventii chirurgicale clasice. Aceste proceduri sunt folosite pentru a oferi un efect de intinerire si strangere a pielii, reducand semnele de imbatranire, precum ridurile, liniile de expresie si laxitatea pielii, cu un timp de recuperare minim si riscuri reduse comparativ cu liftingul chirurgical. Liftingul nechirurgical se adreseaza persoanelor care au un grad scazut de ptoza, care poate fi “remediat” cu ajutorul procedurilor nechirurgicale.

Dar vor avea efect asupra pielii ptozate? Da, daca nivelul de ptoza este destul de mic. Daca pielea este foarte lasata, nici macar procedura de radiofrecventa sau terapia cu laser CO2 nu o vor elimina. Aceste proceduri tonifica pielea, o strang, ajuta la stimularea productiei naturale de elastina si colagen, atat de necesare pentru piele, dar nu au afect atunci cand exista o piele foarte lasata si cand si muschii si tesuturile adiacente sunt ptozate. Firele PDO, da, pot fi si ele eficiente pentru ridicarea pielii, dar nu precum va imaginati. Nu vor ridica atat de mult pielea, sau muschii, incat sa obtina efectul unul lifting chirurgical.

Lifting facial acasa?

Desi pe internet veti gasi tot felul de remedii sau masti cu diferite substante care promit ca vor reda fermitatea si tineretea pielii, este important sa retineti ca niciunul din tratamente nu va elimina excesul de piele, daca acesta este mare, decat interventia chirurgicala. Acestea sunt potrivite pentru hidratare, pentru mentinerea tonusului (cum este masajul facial executat acasa sau in cabinetele cosmetice), pentru a avea o piele luminoasa, dar nu vor strange atat de mult pielea precum va promit.

Atunci cand exista un surplus de piele mare, cand pielea este laxa si cazuta, singura procedura care va reduce excesul de piele este lifting chirurgical. Bineinteles ca acesta implica anestezie, cicatrici, o perioada mai mare de recuperare, dar sub mainile unui medic experimentat veti putea sa stergeti minim 10 ani de pe chipul dvs.

Atunci cand vorbim si de pielea de la nivelul gatului, care si ea, cu timpul se “zbarceste”, se lasa, face riduri, tot chirurgical se poate elimina excesul de piele. Bineinteles ca poate ajuta si Botoxul, sau radiofrecventa fractionata, sau biostimulatoarele injectate in aceasta zona, dar doar daca efectele imbatranirii nu sunt atat de accentuate.

Este important sa aveti grija de pielea dumneavoastra din timp, pentru a intarzia cat mai mult un lifting chirurgical. Apeland la procedurile minim invazive, veti putea avea o piele mai neteda, mai tonica mult mai mult timp.

Va invitam in clinica la o consultatie personalizata, pentru a va recomanda cele mai potrivite proceduri pentru a mentine aspectul pielii cat mai mult timp ferm, luminos!

Pentru orice alte solicitari, foloseste cu incredere informatiile de pe pagina de contact pentru a programa o vizita la clinica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *