Cum pot scapa de venectazii?

venectazii

Venele in forma de panza de paianjen (venectaziile) sunt o problema de natura estetica cu care se confrunta in mod special femeile. Acestea pot aparea si la barbati, dar intr-un procentaj mult mai mic. Acestea nu reprezinta un pericol pentru sanatate, insa daca apar venectazii pe picioare ele pot crea disconfort si pot scadea increderea in propia persoana.

Ce sunt venectaziile?

Venectaziile sunt niste vene de mici dimensiuni, denumite și vinisoare (vene capilare dilatate) in forma de panza de paianjen. Au o culoare albastruie, mov sau rosiatica si apar la nivelul pielii pe membrele inferioare, pe fata, maini samd.

Venectazii – cauze

Prin intermediul venelor sangele este transportat de la inima in tot corpul. Daca acestea nu functioneaza corespunzator, sangele se va acumula in vene, iar mai apoi presiunea va slabi peretii acestora si ii va dilata. 

De ce apar venectaziile?

Statul in picioare sau pe scaun, obezitatea, afectiunile hormonale, traumatismele locale, factorii genetici si expunerea la soare fara a folosi creme cu protectie solara sunt cativa dintre factorii care influenteaza aparitia acestor venectazii.

Putem preveni aparitia venectaziilor prin adoptarea unui stil de viata sanatos si facand miscare.

Cum se pot trata venectaziile de pe picioare? 

Venectazii pe picioare – tratament

Exista mai multe tipuri de tratament, dar doua dintre acestea au rezultate foarte bune:

  • Scleroterapia

Aceasta procedura presupune injectarea unei substanțe direct in vena afectata, ea se va bloca si va fi resorbita de catre organism, disparand. De obicei este nevoie de o singura sedinta pentru a scapa de aceste vene in forma de paianjen. Rare sunt cazurile cand sunt necesare mai multe sedinte.

Laserul, un fascicul de lumină puternic și focalizat, determină coagularea și apoi uscarea venectaziei. Este o procedura mai puțin invaziva deoarece nu presupune injectarea unei substante in venele afectate.

Dupa acest tratament este necesar sa se evite expunerea la soare (timp de o luna de zile), sa se utilizeze crema cu protectie solara spf 50 pe zonele expuse și sa fie purtati ciorapi compresivi.

Este important sa nu confundati venectaziile cu varicele!

Pot scapa definitiv de vasele dilatate de pe picioare ?

Efectuarea de exercitii fizice, evitarea imbracamintii stramte, masajul, purtarea ciorapilor compresivi, aplicarea de diverse uleiuri esentiale sau produse cosmetice pot ajuta, dar nu vor produce rezultate definitive.

Tratamentul cu laser și scleroterapia au un efect definitiv! 

Pot aparea insa alte vene care vor avea nevoie de tratament și va trebui sa repetati procedura.

Ca si o concluzie:

Puteti sa preveniti aparitia vinisoarelor in forma de panza de paianjen  avand un stil de viata sanatos, facand miscare, consumand alimente bogate in vitamine si minerale, dar daca venectaziile au aparut si va doriti sa scapati definitiv de aspectul inestetic al acestora, va trebui sa apelati la o clinica pentru procedura de scleroterapie sau terapia cu laser.

Este important sa va simtiti bine in propria piele si sa nu lasati o problema estetica sa va scada increderea de sine. 

Pentru orice alte solicitari, foloseste cu incredere informatiile de pe pagina de contact pentru a programa o vizita la clinica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *