Acid hialuronic injectat sau hyaluron pen?

acid hialuronic injectat

Probabil că ați auzit despre acidul hialuronic atunci când ați căutat informații despre tratamente împotriva ridurilor sau tratamente de augmentare a buzelor. Prin intermediul injecțiilor cu acid hialuronic chipul dumneavoastră poate arăta mai tânăr și nu va trebui să vă mai faceți griji pentru pielea îmbătrânită.

Acid hialuronic

Acidul hialuronic este o substanță care se regăsește în mod natural în corp. Deoarece îl regăsim în articulații el este folosit cu success și în ortopedie, pentru a combate articulațiile dureroase, el având un efect lubrifiant. Pe piață găsiți mai multe tipuri de acid hialuronic, în funcție de zona și scopul în care este utilizat.

acid hialuronic injectat

Acid hialuronic injectat

Efectele injecțiilor durează și până la 8 luni sau chiar 1 an, sau cel puțin așa pretind unii producători de acid hialuronic de ultimă generație. Pentru a menține efectele tratamentului o perioadă cât mai mare de timp, este indicat ca pacienții să se mențină hidratați, având în vedere că această substanță este de fapt o moleculă care atrage apa.

Nefumătorii, persoanele care nu se expun la soare și se hidratează corespunzător, vor beneficia de un efect mai îndelungat al tratamentului. Să nu uităm totuși că depinde și de fiecare persoană în parte cum metabolizează substanța.

Un avantaj important al acestui tip de tratament este acela că orice persoană majoră poate apela la el.

Imediat după injectare pot apărea local: roșeață, învinețire, edem, sau senzație de mâncărime. Aceste efecte adverse apar totuși destul de rar și dispar într-o zi, maxim 2.

După injectare trebuie evitate băuturile fierbinți, precum și fumatul. Dacă apar echimoze, se pot aplica diferite creme recomandate de medic sau gheață. De obicei, în 5-7 zile echimoza se vindecă.

Persoanele care suferă de boli cronice renale, insuficiență cardiacă sau neoplazie nu pot apela la injectarea cu acid hialuronic.

Acidul hialuronic injectat este o soluție excelentă pentru persoanele care au buzele subțiri, având în vedere că procedura nu are un cost ridicat și nu presupune perioadă de recuperare.

hyaluronic penHyaluron pen

Există și o alternativă la procedura de injectare cu acid hialuronic, și anume dispozitivul denumit hyaluronic pen.

Acest dispozitiv poate fi folosit acasă, este mai ieftin, iar rezultatele sunt similare cu cele ale unei injecții cu acid hialuronic. Pe retelele de socializate, mai ales TikTok, acest produs este prezentat ca fiind foarte dezirabil, mai ales deoarece nu conține ace, fiind astfel neinvaziv.

Chiar dacă unii o consideră o metodă alternativă neinvazivă, această procedură de augmentare a buzelor nu este totuși lipsită de riscuri. Acest dispozitiv utilizează aer sub presiune pentru a produce un flux de acid hyaluronic ce se extinde pe sub piele. Tocmai de aceea, mulți nu consideră așa-numitul hyaluronic pen ca fiind neinvaziv.

Unul din riscuri este acela că deoarece utilizează aer sub presiune, este foarte dificil să fie controlată cantitatea de acid injectat, precum și locul în care acidul ajunge. Un alt risc al acestui tratament este faptul că spre deosebire de medicul dermatolog, care înainte de a face injecția curăță temeinic zona, persoanele care folosesc hyaluronic pen deseori nu curăță corespunzător buzele, crescând astfel riscul de apariție a infecției.

Șansele de infectare cresc atunci când dispozitivul este folosit de mai multe ori sau este împrumutat prietenilor. Să nu uitâm că aceste dispozitive sunt relativ nou apărute pe piață și nu există destul de multe studii care să indice efectele lor pe termen mediu și lung.

Părerile printre persoanele care au folosit hyaluronic pen sunt însă împărțite.  Influencerii, care de multe ori au în spate contracte de sponsorizare, promovează aceste dispozitive ca fiind sigure, însă persoanele care au folosit hyaluronic pen nu sunt neapărat mulțumite, deși prețul este cu sguranță unul atrăgător în comparație cu o vizită la cabinet. Mai mult, FDA (US Food and Drug Administration) i-a atenționat pe consumatori să nu folosească acest dispozitiv, pe care de altfel nici nu l-a aprobat.

Concluzie

Acidul hialuronic injectat este o procedură sigură și recomandată, spre deosebire de hyaluron pen care nu prezintă la fel de multă încredere.

Alegeți întotdeauna cele mai sigure proceduri pentru dumneavoastră!

Pentru orice alte solicitari, foloseste cu incredere informatiile de pe pagina de contact pentru a programa o vizita la clinica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *