Topirea acidului hialuronic – soluția salvatoare în caz că acesta migrează din zona injectată

topirea acidului hialuronic

Acidul hialuronic este o substanță de umplere utilizată frecvent în tratamentele estetice pentru redarea volumului și îmbunătățirea aspectului feței. În ultimul timp, există o preocupare comună în rândul persoanelor care optează pentru tratamentele cu acid hialuronic injectat, și anume, migrarea acestuia. În acest articol, veți descoperi care sunt beneficiile acidului hialuronic injectat, ce este migrarea acidului hialuronic, de ce apare și cum puteți preveni acest lucru ( discutăm despre topirea acidului hialuronic).

Atunci când acidul hialuronic este injectat în piele, acesta oferă o serie de beneficii notabile. Iată câteva dintre ele:

 • Hidratare intensă:Atunci când este injectat în piele, atrage moleculele de apă și le păstrează în țesuturi, contribuind astfel la hidratarea intensă a pielii. Acest aspect poate ajuta la reducerea aspectului liniilor fine și ridurilor și la obținerea unei pielii mai luminoase și mai pline de viață.
 • Reumplerea ridurilor și volumul facial: Pe măsură ce înaintăm în vârstă, nivelurile de acid hialuronic din piele scad. Aceasta poate duce la pierderea volumului facial și la apariția ridurilor profunde. Injectarea de acid hialuronic în zonele afectate poate contribui la reumplerea ridurilor și la restabilirea volumului pierdut, oferind astfel un aspect mai tânăr și mai plin.
 • Stimularea producției de colagen: Acidul hialuronic poate stimula producția de colagen în piele. Colagenul este o proteină structurală importantă responsabilă pentru fermitatea și elasticitatea pielii. Prin stimularea producției de colagen, acidul hialuronic poate ajuta la îmbunătățirea fermității și a texturii pielii pe termen lung.
 • Tratarea cicatricilor și a defectelor pielii: Acidul hialuronic poate fi utilizat și pentru a trata cicatricile acneice sau alte defecte ale pielii. Prin injectarea în zonele afectate, acidul hialuronic poate netezi și uniformiza textura pielii, reducând aspectul cicatricilor și al altor imperfecțiuni.
 • Reversibilitate: Un alt avantaj important al utilizării acidului hialuronic este faptul că rezultatele sunt reversibile. Dacă nu sunteți mulțumit/mulțumită de rezultatele obținute, medicul estetician poate utiliza o enzimă specială pentru a dizolva acidul hialuronic și a reveni la aspectul inițial al pielii.

Este important să consultați întotdeauna un medic specialist înainte de a considera orice procedură cu acid hialuronic.

Acesta va putea evalua nevoile tale individuale și te vor ghida în privința celor mai bune opțiuni pentru tine.

Ce este migrarea acidului hialuronic?

Acidul hialuronic se injectează în diverse zone ale feței pentru a se obține o volumizare (volumizareaq/marirea  buzelor, umplerea ridurilor sau remodelarea conturului facial).

Migrarea acidului hialuronic apare atunci când substanța se deplasează din locul inițial injectat, ceea ce poate duce la asimetrii faciale sau umflături nedorite. Acest fenomen apare, în special, la nivelul buzelor din cauza injectării incorecte sau a unui volum prea mare într-o singură ședință.

De ce migrează acidul hialuronic?

Migrarea acidului hialuronic nu se întâmplă imediat, ci în decursul următoarelor săptămâni după procedură. Pe lângă apariția unor umflături, dacă buza injectată are un contur proeminent și rigid sau dacă vă este dificil să închideți complet gura, atunci cel mai probabil vă confruntați cu migrarea acidului hialuronic și trebuie să mergeți la un specialist pentru a topi acidul hialuronic injectat.

Cauzele care duc la migrarea acidului hialuronic si  sunt: 

 • Injectarea în exces – atunci când produsul este injectat în exces, acesta pune presiune pe țesuturi. Dacă volumul nu poate fi reținut de celule, acesta se deplasează către cele mai apropiate regiuni și astfel acidul migrează.
 • Produsul nepotrivit – anumite produse sunt mai predispuse la migrare decât altele. Un medic specialist va ști să aleagă produsul potrivit în funcție de zona unde trebuie injectat. Există mai multe tipuri de acid hialuronic, cu consistență diferită, iar alegerea acidului hialuronic potrivit este cel mai bun lucru care se poate face pentru a obține rezultatul dorit.
 • Injectarea în locul greșit – acul trebuie să fie plasat într-un plan adecvat pentru evitarea migrării. Tehnica corectă și cunoștințele anatomice  sunt importante pentru a evita efectele secundare nedorite.
 • Inflamația – acesta este un răspuns normal pe care îl poate avea corpul la injectare și totuși uneori poate fi un semn al migrării. Fiți atentă la schimbările de culoare, la dureri și adresați-vă medicului dacă aveți îngrijorări.

migrarea acidului hialuronic

Ce puteți face în situația în care acidul hialuronic a migrat din locul unde a fost injectat?

În primul rând, este necesar să discutați cu medicul care v-a efectuat procedura sau să apelați la un specialist. Este foarte important să știți că doar un medic specialist trebuie să injecteze acidul  hialuronic, în caz contrar pot apărea complicații.

Migrarea poate fi tratată cu o injecție cu hialuronidază pentru topirea acidului hialuronic.

Cum puteți preveni migrarea acidului hialuronic?

Chiar dacă aceasta poate fi tratată, prevenția este cea mai bună soluție pe care o avem. Iată ce puteți face:

 • Verificați  ce produse sunt folosite pentru injectare și asigurați-vă că sunt acreditate, cu certificate, precum Juvederm, Croma,  Restylane.
 • Optați pentru proceduri de injectare treptate, începând cu cantități mici de acid hialuronic (de exemplu, 0,5 ml sau maximum 1 ml) pentru a permite ţesuturilor să se adapteze și să se recupereze.
 • Mențineți legătura cu medicul specialist și adresați-i întrebări în legătură cu orice nelămurire aveți.

În concluzie, migrarea acidului hialuronic poate reprezenta o îngrijorare pentru persoanele care apelează la astfel de proceduri. Cu toate acestea, luând măsuri de prevenție și apelând la serviciile unui specialist în domeniu, acest lucru poate fi evitat.

Pentru orice alte solicitari, foloseste cu incredere informatiile de pe pagina de contact pentru a programa o vizita la clinica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *