Principalele beneficii ale radiofrecventei fractionate

radiofrecventa fractionata

Radiofrecventa fractionata este o tehnica avansata in domeniul cosmetic si medical care a castigat tot mai multa popularitate in ultimii ani. Aceasta procedura non-invaziva utilizeaza energie radiofrecventa pentru a trata diferite probleme ale pielii, oferind numeroase beneficii pentru pacienti. In acest articol, vom explora principalele avantaje ale radiofrecventei fractionate.

Rejuvenarea pielii:

Radiofrecventa fractionata stimuleaza productia de colagen in piele, contribuind la intinerirea acesteia. Colagenul este o proteina esentiala pentru elasticitatea si fermitatea pielii, iar scaderea nivelului de colagen in timp este una dintre cauzele aparitiei ridurilor si a lasarii pielii. Prin promovarea productiei de colagen, radiofrecventa fractionata ajuta la reducerea aspectului liniilor fine si a ridurilor, oferind o piele mai tanara si mai ferma.

Tratarea cicatricilor:

Aceasta tehnica poate fi eficienta in tratamentul cicatricilor cauzate de acnee, interventii chirurgicale sau leziuni. Radiofrecventa fractionata actioneaza prin remodelarea tesutului cicatricial, imbunatatind textura pielii si reducand aspectul neuniform al cicatricilor. Dupa mai multe sedinte, pacientii pot observa o imbunatatire semnificativa a aspectului cicatricilor.

Uniformizarea tonului pielii:

Pielea cu ton neuniform, cu pete pigmentare sau cu decolorari poate fi corectata cu ajutorul radiofrecventei fractionate. Aceasta procedura ajuta la uniformizarea tonului pielii si la diminuarea petelor intunecate sau a decolorarilor, conferind tenului un aspect mai luminos si mai sanatos.

Reducerea porilor dilatati:

Persoanele cu pori dilatati pot beneficia, de asemenea, de radiofrecventa fractionata. Prin imbunatatirea elasticitatii pielii si contractarea porilor, aceasta procedura poate reduce dimensiunea porilor dilatati si poate contribui la o textura mai fina a pielii.

Timp redus de recuperare:

Comparativ cu alte proceduri estetice, cum ar fi lifting-ul chirurgical sau resurfacing-ul cu laser, radiofrecventa fractionata are un timp de recuperare mai scurt. Pacientii pot experimenta roseata si umflaturi usoare, dar aceste simptome dispar in mod obisnuit in cateva zile, permitandu-le sa revina la activitatile lor obisnuite mai repede.

Procedura non-invaziva:

Un alt avantaj major al radiofrecventei fractionate este faptul ca este non-invaziva. Nu este nevoie de incizii chirurgicale sau de timp de recuperare lung, ceea ce face ca procedura sa fie atractiva pentru cei care doresc sa isi imbunatateasca aspectul fara riscuri majore.

radiofrecventa fractionata

Care sunt diferenttele între micro-needling cu Dermapen 4, microneedling clasic și radiofrecventa fractionata?

Micro-needling cu Dermapen 4

Micro-needling cu Dermapen 4 este o procedura cosmetica care se bazeaza pe un dispozitiv numit Dermapen 4, echipat cu ace subtiri care patrund in piele la adancime controlata. Aceste ace creeaza micro-leziuni in piele, declansand procesul natural de vindecare. Scopul principal al acestei tehnici este de a stimula productia de colagen, ameliorand textura pielii, reducand aspectul cicatricilor si ridurilor fine, precum si uniformizand tonul pielii.

Microneedling clasic

Micro-needling este o tehnica cosmetica similara cu cea folosita in Dermapen 4, dar poate fi realizata cu role cu ace sau alte dispozitive similare. Scopul principal al acestei proceduri este stimularea productiei de colagen, imbunatatind astfel textura pielii si abordand probleme precum cicatricile, ridurile fine si decolorarile.

Radiofrecventa fractionata

Radiofrecventa fractionata este o procedura cosmetica care utilizeaza unde radio pentru a genera caldura controlata in straturile profunde ale pielii, contribuind la strangerea pielii si imbunatatirea tonusului acesteia. Scopul principal al acestei tehnici este tratamentul lasarii pielii, a ridurilor profunde si a cicatricilor, fara a crea micro-leziuni in piele, asa cum se intampla in cazul micro-needlingului.

Este mai eficientă radiofrecvența comparativ cu microneedlingul?

Alegerea între aceste proceduri depinde de ceea ce dorește pacientul să îmbunătățească la nivelul pielii sale.

De exemplu, dacă principalul obiectiv este tratarea ridurilor profunde sau a cicatricilor, radiofrecvența fracționată poate fi o opțiune mai potrivită.

În schimb, dacă se dorește o îmbunătățire generală a texturii pielii, a tonusului și a decolorărilor, microneedlingul poate fi o alegere excelentă.

Pentru un tratament personalizat, vă recomandăm să vă programați la o consultație la dl. dr. Liviu Olariu.

Pentru orice alte solicitari, foloseste cu incredere informatiile de pe pagina de contact pentru a programa o vizita la clinica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *